Helyi közélet

2013.08.30. 16:14

Nyárbúcsúztató Máriapócson

Máriapócs - A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a gyermekvédelmi rendszerében lévő közel ezer gyermek számára tartott pénteken nyárbúcsúztatót Máriapócson.

Máriapócs - A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a gyermekvédelmi rendszerében lévő közel ezer gyermek számára tartott pénteken nyárbúcsúztatót Máriapócson.

A templomkertben elmondott ima után dr. Kruppa Tamás Hajdúdorogi Egyházmegyei főhelynök szólt a kisebbekhez és a nagyobbakhoz. Beszédében arról szólt, hogy mit kezdünk azzal, amink van, mert ami nincs, azzal nem tudunk mit kezdeni. Ilyen valami a hit is. Mit adhatunk másoknak, tudunk-e vigasztalni, jót adni. El tudjuk-e fogadni, ahogy mások szeretnek minket. Sohasem tudhatjuk, ki hogyan gondol ránk, és ha mindig elhárítunk, lehet, hogy azt gondoljuk nem is kaptunk semmit.

A továbbiakban a Pergő Hagyományőrző Egyesület vásári komédia keretében választott Pergő királyt. A jogosan járó tapsot követően a MRFK bevetési osztályának kommandósai tartottak fegyverdörgéstől hangos bemutatót. Eközben elkezdődött az ugyancsak a rendőrség szervezésében tartott közlekedési kerékpáros ügyességi verseny, aki többet akart tudni a drogok káros hatásairól, vagy a részegséget akarta kipróbálni káros következmények nélkül, meghallgatta a rendőrség bűnmegelőzési osztályának előadását, vagy végig szlalomozott részeg szemüvegben a bóják között. Volt még ugráló asztal, akinek még nem volt elég az izgalomból, a Legott Speciális Mentőcsoport tagjainak segítségével kipróbálhatta a mászás izgalmait, kólás rekeszeken. A templomkertben kézműves foglalkozások és szobai tenisz állt a mozogni vágyók rendelkezésére.

Dr. Seszták István pasztoriális helynök elmondta: a nyár búcsúsztatója egy örömteli esemény, ide hozzuk az élményeket, megosztjuk azokkal, akiket szeretünk, régen láttunk. A nyárnak ugyan most vége, de az egyházi esztendő most kezdődik, így nem lezárult, hanem máshogy folytatódik az év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában