Helyi közélet

2013.09.17. 11:30

Háromszáz zsáknyi szemetet szedtek a tiszta Tunyogmatolcsért

Tunyogmatolcs - „Környezetünk értékeinek megőrzése közös felelősségünk, a jelen és jövő nemzedékek életfeltételeinek záloga” – jegyezték meg a szervezők az „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel szervezett megmozdulás ez évi kiemelt céljaként.

Tunyogmatolcs - „Környezetünk értékeinek megőrzése közös felelősségünk, a jelen és jövő nemzedékek életfeltételeinek záloga” – jegyezték meg a szervezők az „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel szervezett megmozdulás ez évi kiemelt céljaként. Mintegy százezer önkéntes kezdhette meg országszerte a szemétszedést a TeSzedd! keretében szeptember 14-én. Tunyogmatolcs önkormányzatának dolgozói mintegy 300 zsák szemetet gyűjtöttek össze az országos hulladékgyűjtési akcióban múlt szombaton.

– A közös szemétszedés elérte az eredményét. Egy kis odafigyeléssel persze kevesebb hulladék lehetne az utcákon... Bízunk benne, hogy a jövőben még többen, még tudatosabban fogják óvni környezetüket – jegyezte meg Soltész Bertalan, Tunyogmatolcs polgármestere.

Az esős idő ellenére ezer településen, több mint százezer önkéntes gyűjtötte szombaton a szemetet a harmadik Te Szedd! akciónapon. Tavaly 3500 tonnát szedtek össze, idén még csak becslés van, de úgy tűnik, sikerült túlszárnyalni a tavalyi eredményt. Magyarországon egyébként évente 6 millió tonna, térfogatát tekintve 23 millió köbméter szemét keletkezik. Ez annyi, mintha három Gellért-hegyet gyúrnánk össze hulladékból.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában