Helyi közélet

2013.10.24. 11:30

Az 1956-os forradalomra emlékeztek a Nyíri mezőség települései

Míg a fővárosban a jövő tavasszal esedékes országgyűlési választásokra való felkészülés jegyében zajlottak a pártok 1956-os megemlékezései vidéken csendesen telt az ünnep - adta hírül a KeletPress Hírügynökség.

Míg a fővárosban a jövő tavasszal esedékes országgyűlési választásokra való felkészülés jegyében zajlottak a pártok 1956-os megemlékezései vidéken csendesen telt az ünnep - adta hírül a KeletPress Hírügynökség. Több, az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléket állító táblát és emlékművet koszorúztak meg a térség lakosai oktatási intézményei és szervezetei az elmúlt napokban. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezést tartottak az ünnep elő estéjén Tiszalökön és Szorgalmatoson.

Mind két település rendezvényén részt vett és ünnepi beszédet mondott Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott. Szorgalmatoson a Deák Ferenc Iskola diákjai míg Tiszalökön a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulóinak ünnepi műsorát láthatták az érdeklődők. Október 23-a Szorgalmatos település életében kettős jelentőséggel bír, hiszen 11 évvel ezelőtt ezen a napon döntött a településrész lakossága az önállósodásról.

Tiszadadán a Hősök Kertjében, Kovács Géza önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet, majd a település vezetői és a helyi iskolások is elhelyezték a megemlékezés virágait. Tiszavasváriban szerdán a Városháza dísztermében kezdődött a megemlékezés majd az 56-os kopjafánál koszorúzással ér véget. Ünnepi beszédet mondott Dr. Fülöp Erik Tiszavasvári polgármestere majd ezt követte a nyírbátori Talán Teátrum ünnepi műsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában