Helyi közélet

2013.12.15. 15:14

Kudarc a siker mellett

Csengerújfalu - Bár kiépül Csengerújfaluban a csatornahálózat, azonban új rendelőre még nem kaptak támogatást.

Csengerújfalu - Bár kiépül Csengerújfaluban a csatornahálózat, azonban új rendelőre még nem kaptak támogatást.

Nagyon várják már Csengerújfalu lakói, hogy elmondhassák magukról: összkomfortos településen élnek. Ehhez mindössze már csak az kellene, hogy megépüljön a szennyvízcsatorna-hálózat a községben, ám ami késik, nem múlik.

- A közbeszerzési pályázatnak megszületett az eredménye a közelmúltban, így tavasszal kezdődhet a 369 millió forintos beruházás - tájékoztatta szerkesztőségünket Zsiga Mihály polgármester. - Tisztítótelepünk már van, a községet behálózó csatornarendszernek pedig 2014. szeptember 20-ig kell elkészülnie. Szeretnénk 100 százalékos támogatást kapni a beruházáshoz. Az Észak-alföldi Operatív Program keretében 90 százalékos a támogatás, a további 10 százalék elnyerése érdekében pedig a Belügyminisztáriumhoz nyújtottunk be kérelmet, most várjuk a döntést. Azért törekszünk a 100 százalékos támogatás elnyerésére, mert a településen élőknek nincs pénzük, hiszen a lakosság nagy részét idősek és kisnyugdíjasok alkotják.

A csengerújfalui önkormányzat a működés fenntartására a közelmúltban 9 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól.

- Az önhibánkon kívüli hátrányos helyzet miatt kaptuk ezt a pénzt a számlák rendezésére - folytatta a község vezetője. - Ha többet kaptunk volna, lett volna helye annak is, de így is jelentős segítség ez a falunak. A legnagyobb gondunk, hogy új orvosi rendelő megépítésére nem kaptunk eddig támogatást. Igaz, most ígéretet kaptunk, hogy az elkülönített pénzekből talán mi is kapunk majd. A szakemberek szerint gazdaságtalan lenne felújítani a jelenlegi rendelőt, egy teljesen új épületre van szükség. Ha nem sikerül megvalósítani az új rendelőt, akkor veszélybe kerülhet a település 900 lakójának az alapellátása. A lakosság nagyon hálás lenne, ha megvalósulhatna ez a régi álom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában