Helyi közélet

2014.01.25. 14:55

Kettős évforduló a záhonyi középiskolában

Záhony - A tavalyi kettős jubileum után idén is két jeles évfordulót ünnepelhetnek a záhonyi Kandó Kálmán Középiskolában és Dr. Béres József Kollégiumban.

Záhony - A tavalyi kettős jubileum után idén is két jeles évfordulót ünnepelhetnek a záhonyi Kandó Kálmán Középiskolában és Dr. Béres József Kollégiumban.Az elmúlt évben a tanoda alapításának négy, míg a jelenlegi épület átadásának három és fél évtizedes jubileumát ünnepelhették a diákok és tanáraik. Ebben az esztendőben Kandó Kálmán, a híres feltaláló, a vasút-villamosítás úttörője nevének 15 évvel ezelőtti felvételéről emlékezhetnek meg. Ugyancsak másfél évtizede indult el az intézményben a szakmai felnőttképzés. 1999-től folyik az érettségizettek OKJ-s képzése vasútüzemvitel-ellátó és vámügyintéző szakon. Az alapítás óta eltelt 41 év alatt csaknem megkétszereződött a középiskolában tanuló diákok létszáma.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában