Helyi közélet

2014.03.18. 12:07

Területfejlesztési konferenciát rendeztek Záhonyban

Záhony - Az új uniós költségvetési ciklusban (2014-2020) hetven milliárd forint áll a megyei önkormányzat rendelkezésére területfejlesztési célokra.

Záhony - Az új uniós költségvetési ciklusban (2014-2020) hetven milliárd forint áll a megyei önkormányzat rendelkezésére területfejlesztési célokra. - Ezen forrásból okosan gazdálkodva el kell érnünk azt, hogy Záhony és térsége a régi fényében csillogjon, hiszen ez a régió egykor a kelet és nyugat közti áruforgalom jelentős részét bonyolította le - mondta Széles András, a Záhony és Térsége Fejlesztési Kft. ügyvezetője a szakmai konferencia előtti sajtótájékoztatón.

A fejlődés nem megy befektetők nélkül, ebben a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. lehet a térség segítségére. Ilenczfalvi-Szász Gábor vezérigazgató kiemelte: két bérlőt már "becsábítottak" a záhonyi intermodiális ipari parkba, egy gázátfejtő alapkőletétele a tavalyi év végén már meg is történt - mondta a szakember. A holding egy csomagot készített el, amelyben hosszú futamidejű kamatmentes hitelt biztosítanak a lehetséges bérlőnek vagy tulajdonosnak.

Róka László területfejlesztési szakember konkrét elképzeléseket is felvázolt a hallgatóságnak: a Tisza vízi-turizmusát, Kisvárda gyógyturizmusát, valamint a tuzséri Lónya-kastély adta lehetőségeket lehetne meglovagolni.

További részleteket lapunk március 19-i számában és a www.kelet.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában