Helyi közélet

2014.05.03. 15:59

Határjáró gyalogtúra

Szabolcs - A vidéknek szüksége van arra, hogy minden kistelepülésen merjék, akarják megélni a hagyományokat.

Szabolcs - A vidéknek szüksége van arra, hogy minden kistelepülésen merjék, akarják megélni a hagyományokat.

A Vidékjáró programsorozat részeként valósult meg a Szent György Napi Vigasságok elnevezésű rendezvény Szabolcs községben a napokban, amelyet Baracsi Endre, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense nyitott meg. Mint köszöntőjében elmondta, a vidéknek szüksége van arra, hogy minden kistelepülésen merjék, akarják megélni a hagyományokat. A helyi „kovászemberek” feladata, hogy a gyakran felmerülő kisebb-nagyobb problémák leküzdésekor ne csüggedjenek, dolgozzanak továbbra is az álmaikon. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnak pedig ezeknek az embereknek, ezeknek a vidékfejlesztő közösségeknek kell a lehető legtöbb segítséget nyújtania, hogy tovább öregbíthessék hírnevüket.

Nagy Géza, a rendezvény főszervezője arról szólt, hogy Szent György napján a démonainktól is megszabadulunk. Ha csak egy szál gyomot kihúzunk a kertünkben, már azzal is elűztünk egy démont az életünkből, és tettünk azért, hogy élhetőbb környezetünk legyen. A rendezvényen a Szabolcs Vezér Íjászai Hagyományőrző Egyesület aktív közreműködésével és szervezésében korhű középkori lovagi tábor és fegyverbemutató, Szent György napi határjáró gyalogtúra, az Igriczek Együttes középkori muzsikája és Sárkányos Lakoma várta a vendégeket. Volt még lovasíjász, solymász és ostorkészítő népművészeti bemutató is.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában