Helyi közélet

2014.08.18. 15:18

Befejezéséhez közeledik a funkcióbővítő városrehabilitációs projekt Záhonyban

Záhony - Az utolsó fázisához érkezett az utóbbi évtizedet tekintve a legnagyobb léptékű városfejlesztési projektnek számító beruházás Záhonyban.

Záhony - Az utolsó fázisához érkezett az utóbbi évtizedet tekintve a legnagyobb léptékű városfejlesztési projektnek számító beruházás Záhonyban.

A 300 millió forint értékű fejlesztés keretében a városi uszoda melletti zöld területen közpark épül sétányokkal, padokkal, játszósarokkal. A település második főutcájának számító József Attila út burkolatának felújítása és a járdák jelentős részének esztétikus díszkövezése is a beruházás részét képezi.

Az általános iskola melletti területen a névadó egész alakos szobrával Dr. Béres József Emlékpark létesül, továbbá szabadtéri színpad, játszópark, rendezvénytér és térvilágítás kerül kialakításra, s megújul a művelődési ház előkertje is. Az általános iskola belső udvarán műanyag felületű sportpályát építenek futópályákkal kiegészítve, a zsibongó térburkolata pedig rugalmas lapok lefektetésével korszerűsödik.

Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében a városközpontban fekvő Barátság Áruház rekonstrukciójára már sor került, míg az önkormányzat a kapcsolódó zöldterületek igényes felújítását végeztette el önerőből. A látványos fejlesztések ünnepélyes felavatására szeptember közepén kerül sor.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában