Helyi közélet

2014.08.24. 12:27

Defektet kapott a sonkádi cigarettacsempész

Sonkád - Az ellenőrzés alatt kiderült, hogy a 25 éves sofőr eltiltás hatálya alatt vezette azt az autót, amelyben közel ötmillió forint értékű feltehetően csempészett cigarettát szállított.

Sonkád - Az ellenőrzés alatt kiderült, hogy a 25 éves sofőr eltiltás hatálya alatt vezette azt az autót, amelyben közel ötmillió forint értékű feltehetően csempészett cigarettát szállított.A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2014. augusztus 23-án ellenőrizni akartak egy Sonkád belterületén közlekedő személygépkocsit. A sofőr a rendőrök megállásra felszólító megkülönböztető fény- és hangjelzését figyelmen kívül hagyta és nagy sebességgel tovább hajtott Csaholc irányába.

A járművezető végül nem jutott messzire, mivel a gépkocsi első kereke defektet kapott, így az egyenruhások elfogták és intézkedés alá vonták. Kiderült, hogy a gépkocsi sofőrje, S. József 25 éves sonkádi lakos eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért őt előállították és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A rendőrök átvizsgálták a jármű utas- és csomagterét, ahol nagy mennyiségű ukrán zárjegyű - feltehetően csempészett - cigarettát találtak. A rendőrök a járművet és a közel ötmillió forint értékű dohányárut átadtak az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában