Helyi közélet

2015.02.10. 08:46

Akár koccinthattak volna is a szerződésre

Panyola, Budapest - Stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a napokban a Földművelésügyi Minisztérium a Panyolai Szilvórium Zrt.-vel.

Panyola, Budapest - Stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a napokban a Földművelésügyi Minisztérium a Panyolai Szilvórium Zrt.-vel.

Az egyezmény értelmében a minisztérium és a szatmári cég rendszeresen egyeztet és információt cserél a közös célokkal és érdekekkel összefüggő gazdaságfejlesztési kérdésekben.

- A minisztérium szakembereivel folytatott előzetes egyeztetések során egyetértettünk abban, hogy a magyar nemzetgazdaság szempontjából a pálinka és a magyar gyümölcspárlat értékteremtésre és értékmegőrzésre alkalmas termék, de ezzel együtt kitörési pont is a magyar gyümölcsökből készült különleges termékek sikeres külpiaci bevezetéséhez – fogalmazott Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően.

Az ezen érdekek előmozdítása, valamint a vidék népességmegtartó és -eltartó képességének növelése, munkahelyek teremtése, önfenntartó gazdaságfejlesztés, minőségi termék előállítás, valamint a hazai feldolgozó ipar kapacitásának megerősítése érdekében kötött szakmai együttműködési megállapodás dokumentumát dr. Nagy István államtitkár ünnepélyes keretek közt adta át a panyolai cégvezetőnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában