Helyi közélet

2015.02.19. 16:09

Interspan: letették a (f)alapkövet

Vásárosnamény - Felébredt a 2011-től tartó Csipkerózsika-álmából a vásárosnaményi faipari üzem, a termelés 2016-ban indulhat újra.

Vásárosnamény - Felébredt a 2011-től tartó Csipkerózsika-álmából a vásárosnaményi faipari üzem, a termelés 2016-ban indulhat újra.

– Amilyen nehéz volt számomra az a rossz emlékű nap, amikor közölnöm kellett a gyár bezárásnak tényét, olyan boldog vagyok most, hogy bejelenthetem: az Interspan Faipari Kft. újra megkezdheti a termelést a vásárosnaményi üzemében – mondta a csütörtöki ünnepélyes alapkőletétel alkalmával Hendrik Hecht, az Interspan Kft. egyik ügyvezetője, majd hozzátette: a bezárás egyik oka az akkori energiapolitika volt, ami inkább a fa elégetését támogatta.

 

– A mostani gazdasági környezet és a kormány támogatása lehetővé teszi azt, hogy újra beinduljon a naményi üzem – fogalmazott Hendrik Hecht.

Az eseményen elhangzott: a vásárosnaményi üzemet még 1988-ban alapították, ez volt a svájci tulajdonosi kör (Swiss Krono Group) első külföldi beruházása, ezért is fájt nekik annyira a 2011-es bezárás.

A régi üzemet teljesen felújítják, az elavult gépparkot kicserélik. A 30 milliárd forint összértékű beruházás (amely 100 új munkahelyet teremt) végére 2016. júniusában kerülhet pont.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 20-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában