Helyi közélet

2015.02.06. 11:22

Jobbik-sajtótájékoztató: „Befűt” a záhonyi távhőcégnek a Jobbik

Záhony – Pénzügyi gazdálkodással kapcsolatos visszaélések gyanújával, a záhonyi távhőszolgáltató törvénysértései miatt feljelentést tett a Jobbik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Adorján Béla, a megyei önkormányzat jobbikos frakcióvezetője.

Záhony – Pénzügyi gazdálkodással kapcsolatos visszaélések gyanújával, a záhonyi távhőszolgáltató törvénysértései miatt feljelentést tett a Jobbik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Adorján Béla, a megyei önkormányzat jobbikos frakcióvezetője.Adorján Béla kifejtette: a feljelentést arra az ÁSZ-vizsgálatra alapozzák, amely az önkormányzati fenntartásában lévő Záhonyi Hőtermelő és Távhőszolgáltató Kft. működésével kapcsolatos visszásságokat tárta fel. – Az Állami Számvevőszék vizsgálata számos szabálytalanságot állapított meg a társaság működésével kapcsolatban. Bár a társaságnak az ellenőrzött időszakban (2208-2012) jelentős kintlévősége volt, a behajtás érdekében nem tett lépéseket. Az önkormányzat éveken át eltűrte a saját cégénél tapasztalható anomáliákat. A Jobbik 7 pontos javaslatcsomagot készített, amelyben szerepel többek között a struktúra-átalakítás, a hatékonyabb adósságbehajtás, a belső ellenőrzés megerősítése, a felelősök számon kérése és a személyi konzekvenciák levonása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában