Helyi közélet

2015.03.03. 18:09

„Ibolyával” kedveskedtek

Demecser - Gyakran idézgetik a szereplők között már szállóigévé vált mondatokat.

Demecser - Gyakran idézgetik a szereplők között már szállóigévé vált mondatokat.

A Kultúra Demecserért hagyományteremtő rendezvény alkalmából a Demecseri Oktatási Centrum gimnáziumának tanulói előadták Molnár Ferenc Az ibolya című színdarabját.

– Az iskola végzőseiként féltünk, hogy nem fog összeállni a darab, hogy belesülünk a szövegbe, és attól is, hogy esetleg nem fog tetszeni iskolatársainknak, de a felkészítő Dolhainé Fodor Enikő tanárnőtől nagyon sok biztatást kaptunk – idézték fel lapunk számára az élményeket Zám Krisztián és Orosz Kinga 13. a osztályos tanulók.

Gyakran idézgetnek

– Az olvasópróbák alatt rögzült a szöveg, végül a sok gyakorlásnak meglett az eredménye. Mindenki kellően bele tudta élni magát a szerepébe, és a darab nagyon jól sikerült. Az előadás előtt már kitűnően tudtuk a másik szövegét is, és a mai napig gyakran idézgetjük a szereplők között már szállóigévé vált mondatokat.

– Nemcsak a felnőtt korosztálynak tetszett a darab, az előadás a kisebbeknél is nagy sikert aratott. Köszönjünk tanárnőnek, hogy ránk bízta ezt az előadást. Nagyon jól éreztük magunkat, ezzel a közös élménnyel gazdagodva hagyjuk itt nemsokára iskolánk padjait – tették hozzá a fiatalok.

Röviden a műről

A színházigazgató élete nem fenékig tejfel. Idegbajos primadonnák és fűthetetlen vasbeton falak közt tengeti életét. Nap mint nap újabb színésznők próbálnak bekerülni a kegyeibe, és ezúton a színházba is. Tetézendő gondjait, megjelenik új zenés darabjának fiatal zeneszerzője. Ő ugyan csak egy cigarettára ugrik fel, mielőtt hazamenne imádott feleségéhez, ám a sors úgy hozza, hogy a szerepek felboruljanak. Ekkor érkezik Ilonka, és a lángra lobbantott szívek felfűtik a vasbeton falakat…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában