Helyi közélet

2015.04.04. 11:49

Lopott jármű és körözött férfi a beregsurányi határátkelőn

Beregsurány - A beregsurányi közúti határátkelőhelyen 2015. április 3-án 22 óra 20 perckor Ukrajnába jelentkezett kilépésre egy Audi Q7 típusú gépjárművel közlekedő 48 éves budapesti férfi.

Beregsurány - A beregsurányi közúti határátkelőhelyen 2015. április 3-án 22 óra 20 perckor Ukrajnába jelentkezett kilépésre egy Audi Q7 típusú gépjárművel közlekedő 48 éves budapesti férfi. A határrendészek ellenőrzése alatt kiderült, hogy a nagy értékű gépkocsit a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) a német hatóságok körözik. Az egyenruhások a férfit előállították, a luxusjárművet pedig lefoglalták. Az ügyben a további eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodája folytatja le.

A beregsurányi közúti határátkelőhelyen 2015. április 3-án 18 óra 45 perckor kilépésre jelentkezett egy 34 éves ukrán állampolgár.

A határrendészek ellenőrzése alatt kiderült, hogy a külföldi férfit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak- Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága közokirat-hamisítás bűntett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága pedig gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása bűntett elkövetése miatt körözi.

A rendőrök a férfit a kirendeltségre előállították, és meghallgatását követően átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában