Helyi közélet

2015.05.22. 11:26

Az Alma szórakoztatja a nyíregyházi ovisokat

Nyíregyháza - Bár a Múzeumfaluban a múlt értékeit lehet megcsodálni a jelenben, a jövőre is gondolnak a szervezők: a skanzen ad majd otthont május 28-29-én az Ovis Napoknak.

Nyíregyháza - Bár a Múzeumfaluban a múlt értékeit lehet megcsodálni a jelenben, a jövőre is gondolnak a szervezők: a skanzen ad majd otthont május 28-29-én az Ovis Napoknak.

– Újabb nagyszabású rendezvényre készülünk: 2013-ban a Buszacsában érezhette jól magát a város összes óvodása, most pedig a gyermeknap közeledtével a Múzeumfaluba várjuk őket. Becslések szerint 4500-an lesznek jelen a programokon. Szervezetten, az óvó nénikkel és a dajkákkal érkeznek, a különböző helyszíneken ragyogóan érezhetik magukat a gyerekek – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester a rendezvényt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón.

Ulrich Attila alpolgármester hozzáfűzte:

– Összesen négy nagyobb, több mint ezer fős csoportot alkotnak az ovisok, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a lebonyolítás. Az Alma együttes négy fellépést vállalt, garantáltan remekül érezhetik magukat az ovisok. Mindenki kap kifestőt, a kemencében frissen sült kenyérből is jár a kóstoló. A kállósemjéni portán lesz nagymosás, vasalás, az anarcsi portán az elvetett magtól a kenyérig lehet nyomon követni a folyamatot, szóval nagy élménnyel gazdagodnak. A mi városunk címmel kiállítjuk a gyerekek rajzait.

Dr. Kovács Ferenc megjegyezte, hogy folytatódik a nyíregyházi óvodák felújítása ez évben is, ezúttal a Virág utcai és a Sóstói úti intézmény a soros, és ez évben a megyeszékhelyen további két ovifoci pálya is épül.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában