Helyi közélet

2015.05.27. 17:46

Diszkófény és bulihangulat

Nyíregyháza - Nem mindennapi szemléletformáló prezentáción vehetnek részt a középiskolások.

Nyíregyháza - Nem mindennapi szemléletformáló prezentáción vehetnek részt a középiskolások.

Sötétségbe borul május 26–29. között a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei-terme, ahol fiatalos hangulat, diszkózene és lézerfény fogadja az érdeklődőket. Közel 3 ezer fiatalt várnak Klobusitzky György előadásaira, ahol a téma ismerős: drog, alkohol, baleset-megelőzés, de az, ahogyan minderről szó esik, eltér az eddig megszokottól.

Garancia a sikerre

– Egy közösségi rendészeti projekt keretein belül, a főiskolával közösen szervezzük az előadásokat, amelyek nem az eddig megszokott keretek között hívják fel a fiatalok figyelmét a korosztályukat érintő problémákra. Nem csupán az elméleti tudásanyag átadásáról van szó, mint egy osztályfőnöki órán, itt olyan prezentációs technikákat és interaktív eszközöket alkalmaz az előadó, amelyek garanciát jelentenek a sikerre, s Klobusitzky György személyiségének is fontos szerep jut. Mindez együtt járul hozzá ahhoz, hogy az ifjúság megérti azt az üzenetet, amit szeretnénk közvetíteni – mondta lapunknak a programsorozat céljáról dr. Illés László rendőr alezredes, a Nyíregyházi Rend­őrkapitányság vezetője.

A fiatalok sokat hallottak az őket fenyegető veszélyekről, de ilyen módon még soha.

– Remélem, megtudhatjuk, hogyan vigyázhatunk magunkra egy szórakozóhelyen – mondta az előadás előtt Szuhóczky Gábor.

– Sokat hallunk a partidrogokról, én félek is ezektől, éppen ezért mindig odafigyelek arra, hogy ki és hogyan adja az italt – árulta el Délceg Petra, aki a Krúdy Gyula Gimnáziumból érkezett. Éles Dávid Zsolt szerint a szülők szerepe is nagyon fontos, hiszen ők tudatosítják a gyerekeikben, mennyire károsak ezek a szenvedélyek. – Engem is ebben a szellemben neveltek, ezért soha nem iszom alkoholt – jelentette ki büszkén.

Stand up comedy

Az előadás szakít a figyelemfelhívó események korábban megszokott formájával: valójában egy stand up comedy, amely a fiatalok nyelvezetét használva, az ő stílusukban közelít az unalomig hallott intelmekhez, és így a hatása is eltér a „csak ülünk és hallgatunk” típusú programokétól. Diszkófények és pörgős zene fogadja a hallgatóságot, olyan a hangulat, mintha a diákok egy laza buliba csöppennének.

Klobusitzky György személyes hangvételű történeteken keresztül jut el a mondanivalója lényegéhez, szinte észrevétlenül beágyazva az intelmeket. Érdekes, helyenként meghökkentő a képi világ, ülnek a poénok, és gazdára találnak az ajándékok. Az előadás célja nem az elrettentés: arra törekszik, hogy hosszú távon is hatással legyen a fiatalok életére. Hogy olyan ismereteket közvetítsen, amelyek akkor is eszükbe jutnak, amikor válaszút elé kerülnek, és amelyek segítenek abban, hogy a helyes utat válasszák.

KM-KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában