Helyi közélet

2015.05.09. 14:33

Érezzük magunkat kutyául

Nyíregyháza - A „Tanuljunk kutyául" program nagy előnye, hogy a résztevők hozhatják saját kutyájukat is, de választhatnak az Állatotthon lakói közül is. Szombat délelőttönként 9 és 11 óra között ingyen tanulják meg a kutyusok a legalapvetőbb magatartási szabályokat az Állatotthon melletti területen.

Nyíregyháza - A „Tanuljunk kutyául" program nagy előnye, hogy a résztevők hozhatják saját kutyájukat is, de választhatnak az Állatotthon lakói közül is. Szombat délelőttönként 9 és 11 óra között ingyen tanulják meg a kutyusok a legalapvetőbb magatartási szabályokat az Állatotthon melletti területen.A saját kutyák esetén a gazdik megtanulhatják és megtaníthatják kutyusuknak az alapengedelmességi gyakorlatokat (pórázhoz szoktatás, séta, ültetés, fektetés, helyben maradás stb.), amelyek könnyebben kezelhetővé teszik állataikat, ezzel csökkentve a fegyelmezetlenségük miatt másoknak okozott kellemetlenségeket. Egy jól nevelt kutya sokkal hatásosabb érv az állattartás mellett, mint bármilyen propaganda.

Az Állatotthon lakóinak alapengedelmességi képzése pedig kezelhetővé, könnyebben örökbe adhatóvá teszi őket, hiszen az alap parancsszavakra fogékony kutyákat szívesebben választják a leendő gazdák. Természetesen ahhoz, hogy eredményes legyen a tréning, mindenképpen elhivatottság és lelkiismeretes hozzáállás szükséges, mivel az itt megtanult parancsokat nem csak egy-egy alkalommal kell tudatosítani a kutyákban, hanem a hétköznapok során is.

A foglalkozás végén mi lehet jobb a kutyusoknak, mint egy kis barátkozás, együtt csaholás az új ismerősök körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában