Helyi közélet

2015.05.02. 12:05

Szórakoztató várkerti majális Kisvárdán

Kisvárda - Gazdag és változatos program várta május 1–én a kisvárdai majálison résztvevő helyi lakosokat és a környező települések lakóit.

Kisvárda - Gazdag és változatos program várta május 1–én a kisvárdai majálison résztvevő helyi lakosokat és a környező települések lakóit.A város önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a Kisvárdai Kulturális Egyesület a majális hagyományainak megfelelően, a vár tövében rendezte meg, immár XIX. alkalommal a szabadtéri bográcsos főzőversenyét. Féltizenegykor kezdődtek meg a különböző kulturális szórakoztató programok. A bográcsos főzőversenyre tizenegy csapat nevezett, melynek céljaként a magyar konyha hírnevének öregbítését jelölték meg. A résztvevők között sütni–főzni szerető személyek, baráti társaságok, civil szervezetek vettek részt. A vár évszázados falai mellett íncsiklandozó illatok fogadták a várkerti majálisra érkezőket. Az időjárás is kegyeibe fogata a majálisra érkezőket. Még a délutáni szeles fuvallatok sem vették kedvüket a várkerti szórakozásban résztvevőknek.

Zenés ébresztő, változatos, színvonalas kulturális programok

A majálisi programot a Várda Mistral ISE Mazsorett csoportjának zenés ébresztője indította el, a sétáló utcától a várkertig tartó a majálist indító látványos programjával. A várszínpadon pedig féltizenegykor kezdődtek meg a szórakoztató, amelyen a város általános és középfokú oktatási intézményei és művészeti csoportjainak bemutatóival. A nap sztárvendége délután egy órától Czibi Norbert volt, aki közönségsikert aratott műsorával. Délután két órakor lépett színpadra, a „Refi Produkció” együttes, a kisvárdai Református Ált. Isk. és Gimnázium dolgozóinak, diákjainak alkalmi zenekara. 15 órától a Szextett együttes koncertje, majd fél négykor a Premier zenekar műsora zárta a programot.

Nép játékudvar, ügyességi próbák

Tizenegy órától délután két óráig, népi játékudvar–ügyességi nép játékokkal, mint célba dobás textilalmával, frászkarika, gólyaláb, nyílpuska, fateknő halastó, csigafuttató várta és szórakoztatta a majálisozókat a várkertben. De volt itt még, arcfestés, csillám–tetoválás, trambulin és ugráló vár, körhinta, kisvasút és pónin való lovaglás is. A tanösvénynél lévő (vár előtti) tónál a kisvárdai Motoros Baráti Kör látványos motorjainak bemutatója, valamint a Szent László Kulturális Egyesület hagyományőrző íjász bemutatója kínált látványos és az erőket, ügyességet próbára tevő feladatokat a majálisozóknak.

Gólyalábasok a vár előtt

A Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia közel egy órás műsora a Vár előtti területen szórakoztatta, a nézőik aktív bevonásával a résztvevőket. A kisvárdai majális várkerti rendezvényein mintegy 2500–an vettek részt a nap folyamán. Sokan várták a főzőverseny szakavatott zsűrijének értékelését. A XIX. Szabadtéri bográcsos főzőverseny győztese a Rotary Club Kisvárda csapata lett grilltálas különlegességeivel. A második helyezett a Kisvárdai Kulturális Egyesület csapata jókai bablevesével, míg a dobogó harmadik jelképes fokára a Szauna női csapata állt fel az elkészített halászlevével. Minden résztvevő csapat munkáját oklevéllel ismerték el, az ajándékok mellett. A helyezettek pedig külön ajándékcsomagot kaptak eredményes munkájukért.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában