Helyi közélet

2015.06.19. 13:32

Flashmob a zaklatás ellen

Nyíregyháza - A RÉV Alapítvány munkatársainak villám­csődületére sokan felfigyeltek.

Nyíregyháza - A RÉV Alapítvány munkatársainak villám­csődületére sokan felfigyeltek.Ahogy arról már többször beszámoltunk, a Regionális Érdekvédelem (RÉV) Alapítvány elindította a „Ne bánts!” programot, melynek célja a munkahelyi szexuális zaklatás és mobbing elleni küzdelem. Ennek keretében kétórás figyelemfelkeltő megmozdulást szerveztek a megyeszékhely belvárosában csütörtök délután.

Villámcsődület a téren

– A rendezvénnyel szerettük volna felhívni a figyelmet a programunkra és ingyenes szolgáltatásainkra: a lelki és jogi tanácsadásra, a cégekre szabott protokoll kidolgozására – mondta Cservenyák Katalin, aki a program kommunikációjáért felel.

Segítségükre volt ebben a Kazár Tíciána vezette Nyíregyházi Hölgykoszorú is. A kórus a Kossuth térről indulva tett egy kört a belvárosban, a közben a frekventált pontokon énekeltek. Addig a flashmobban részt vállalók sálakból kirakták a Kossuth téren a földre, hogy „Ne bánts!”. Ugyanitt minikiállítás nyílt közismert személyiségek portréiból, illetve a fotók mellett néhány gondolat szerepelt arról, miért utasítják el az erőszakot.

A projekt mellé állt Ferenczik Adrienne író, újságíró, Kováts Judit író, H. Németh Katalin grafikusművész, Gajdos László állatpark-igazgató, Orosz György humorista, a 4 for Dance és a Nyíregyházi Hölgykoszorú.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában