Helyi közélet

2015.07.19. 13:50

Magyar akác Nyírbátorból az Egyesült Államokba

Nyírbátor - Újabb befektetésről és munkahelyteremtésről állapodtak meg Nyírbátorban. A kanadai tulajdonú vállalat az Egyesült Államokban gyárt különböző típusú kemény fából kültéri bútorokat és burkolatokat.

Nyírbátor - Újabb befektetésről és munkahelyteremtésről állapodtak meg Nyírbátorban. A kanadai tulajdonú vállalat az Egyesült Államokban gyárt különböző típusú kemény fából kültéri bútorokat és burkolatokat.A magas minőségű termékekhez korábbi évtizedekben alapvetően trópusi fát használtak fel, amelyet az elmúlt években akácfára cseréltek. Az alapanyagot részben Európából szeretnék pótolni a hiányzó mennyiséget, és ezért Nyírbátorban létesítenek új gyáregységet.

Az üzem a térségben megtermelt és részben a határon túl kivágott fák feldolgozását végzi el. A félkész termékek konténerekben vasúton és hajón jutnak el Kaliforniába. A fejlesztés azért is fontos a város és a térség számára, mivel a cégcsoport új piacot nyit meg nem csak Nyírbátor, hanem a megye számára is. A tulajdonos tárgyalásokat folytat arról, hogy más mezőgazdasági termékeket is exportáljanak Kaliforniába: például akácmézet, gyümölcslevet és egyéb mezőgazdasági terméket. A feldolgozás ősszel kezdődhet meg a bérelt területen, és a következő év végére egy új, megvásárolt 4 hektáros területen, zöld mezős beruházással valósulhat meg a fejlesztés.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában