Helyi közélet

2015.07.27. 07:52

Többszörös ünnep Tiszadadán

Tiszadada - Parkot avattak Vasvári Pál emlékének adózva szombaton Tiszadadán.

Tiszadada - Parkot avattak Vasvári Pál emlékének adózva szombaton Tiszadadán.

Többszörös ünnepnapként írta be magát július 25-e a tiszadadaiak életébe. A Szent Anna katolikus templomban tartott délelőtti szentmise után a Rákóczi utca és Damjanich utca sarkán, érdeklődők sokasága előtt avatták fel a Vasvári Pál emlékparkot.

A körösfői kicsinyített mása

A kopjafa leleplezését, a park megszentelését és megáldását, valamint a koszorúzást ünnepi beszédek előzték meg. Elhangzott: Vasvári Pál filozófus, forradalmár, 1848-as honvéd őrnagy kopjafáját Péntek László, Körösfő alpolgármestere faragtatta. A mű valójában a Körösfőn álló nagy kopjafa kicsinyített mása.

Vasvári Pál szabadságharcos-hazafi emléke előtt tisztelegve, vitéz lovag Rásonyi István nemzetőr alezredes, a község szülötte adományozta a településnek a mestermunkát. Az esztétikus emlékparkot a helyi önkormányzat alakíttatta ki. Ugyanezen a napon rendezték meg először, de garantáltan nem utoljára a faluban a Tiszadadáról elszármazottak találkozóját, ami Anna-napi búcsúval és falunapi mulatságokkal párosult. A művelődési ház melletti sportpályán déltől színes kulturális programok szórakoztatták a kikapcsolódni vágyókat.

Főszerepben a helyi értékek

Késő délutánra már tekintélyes nézősereg gyűlt össze a szabadtéri színpad előtt, hogy Szekeres Adrienn, a Unique, illetve az Apolló együttes dalait hallgassa. A helyi érték sátorban kézművesek alkotásai, csuhé-szalma dísztárgyak, kerámiák és helyi finomságok gazdag tárháza várta a betérőket.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában