Helyi közélet

2015.07.16. 07:48

Újra a régi fényében fog pompázni a Krúdy Vigadó

Nyíregyháza, Sóstó - Ötletekben gazdagon tervezik a jövőt a Krúdy Vigadó agilis üzemeltetői.

Nyíregyháza, Sóstó - Ötletekben gazdagon tervezik a jövőt a Krúdy Vigadó agilis üzemeltetői.

Hol volt, hol nem volt… Mint a mesében. Aztán vége lett a történetnek, és sokáig a kérdőjel társult a Krúdy Vigadóhoz: mi lehet vele? Az enyészet volt az úr a bezárt épületben. Noha körülötte pezsgett az élet, a tetszetős épület üressége csúfította az összképet. Ám most új szelek fújnak.

A gondolatot tett követte

– A szerepvállalásunk három éve kezdődött el – vágott a közepébe Szakács László, aki korábban is jártas volt üzlettársával a vendéglátásban. – Épp a vigadó környékén sétáltam kislányommal, Laurával, amikor megfogalmazódott bennem: jó lenne, ha ismét a régi fényében pompázna a hely! Aztán a gondolatot tett követte.

– Kibéreltük a legendás teraszt, aminek nagyszerű volt a fogadtatása. Szolid kínálattal nyitottunk, az élő zenére helyeztük a hangsúlyt. Nemrég a Krúdy Vigadó belseje is szabaddá vált a nagyközönség előtt. Tíztől lehet kávézni, és akár ebédelhetnek is. A Kelet-Pub Kft. a Wallmer Kft.-vel közösen üzemelteti a Krúdy Vigadót. Sóstónak van varázsa, sok lehetőséget rejt magában – mondta.

A tulajdonos Carion Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél érdeklődtünk a tervekről, ám nem kívántak nyilatkozni.

Sok sikert kívánnak

Bár az önkormányzat kívülálló, van véleményük: – Minden olyan vállalkozói fejlesztésnek örülünk, amely hozzájárul a nyíregyháziak és a hozzánk érkező vendégek színvonalas kiszolgálásához. Ez a Krúdy Vigadó esetében különösen igaz, hiszen Sóstó egyik központi épületéről van szó. Sok sikert kívánunk a vállalkozónak az újranyitáshoz, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítjük munkáját – reagált megkeresésünkre Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivője.

Szakács László Mándi Viktorral együtt fáradozik üzemeltetőként a Krúdy Vigadó sikeréért.

A lapcsánka és a lángos fogy

– Érdekelne bennünket hosszú távon is a működtetés, de az épület megvásárlása óriási összeg – vélekedett Mándi Viktor. – Jelenleg májustól szeptember végéig garantáljuk, hogy élettel töltjük meg a vigadót és a környezetét. Bent akár 425-en is le tudnak ülni, tehát nagy a kapacitás. Mindössze két szoba van, ám azok elhanyagoltak.

– Mi nem tudunk grandiózus tervekkel előállni, hisz csak bérlők vagyunk. Erőnkhöz mérten fokozatosan fejlesztünk, ötletelünk, jó az eddi­-

gi visszhang. Minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő időtöltést nálunk. Van trambulin, csocsó, Xbox, hétvégente élő zene, étel, ital. A legjobban a lapcsánka és a lángos fogy. Sokan térnek be hozzánk strandolás után. Van létjogosultsága az igyekezetünknek, a visszajelzések kedvezőek. Szép lassan ismét méltó szerepet tölt be Sóstón a Krúdy Vigadó.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 16-i számában.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában