Helyi közélet

2015.08.13. 09:34

Bővülő képzési skála a záhonyi középiskolában

Záhony - A most kezdődő tanévben újabb szakkal bővül a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium képzési profilja.

Záhony - A most kezdődő tanévben újabb szakkal bővül a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium képzési profilja.

Bő másfél évtizede még csak a 9-12. évfolyam két párhuzamos osztályában folyt oktatás-képzés a határvárosi tanodában, míg az új tanévben már húsz osztályban és kilencféle képzésben vehetnek részt az intézmény diákjai. Az első négy évfolyamon közlekedési, közgazdasági és rendészeti szakirányban tanulhatnak a diákok, az érettségizetteknek pedig vasútforgalmi szolgálattevői, vasúti személyszállítási ügyintézői, vámügyintézői, logisztikai ügyintézői és közlekedésautomatikai műszerész szakon indítanak 2 éves képzéseket. Ez utóbbi szakot első ízben és egyedüliként az országban indítja a záhonyi középiskola. Nappali tagozaton az első szakképzés megszerzése ingyenes.

Kifutó jelleggel a korábban elindított nappali és esti tagozatos gimnáziumi osztályokban is folytatódik a képzés. A távolabbról jelentkezők számára kollégiumi ellátást biztosítanak. A jelentkezési határidő augusztus 19-e. További információkkal az iskola titkárságán szolgálnak a 45/525-056-os telefonszámon.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában