Helyi közélet

2015.08.28. 12:49

Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye a veréb- és gólyatáborokról?

Nyíregyháza - <span class="namen">Marsó Judit </span>személyiségfejlesztő pszichológus kifejezetten hasznosnak tartja a veréb- és gólyatáborokat, amennyiben azok jól szervezettek, és nem csupán szórakoztató, hanem hasznos programokat is nyújtanak a fiataloknak. – Egyfajta csapatépítő tréningnek is felfoghatjuk, ahol a diákok megismerik egymás jó és ­rossz tulajdonságait, majd tartós barátságokat szőhetnek – tette hozzá. 

Nyíregyháza - Marsó Judit személyiségfejlesztő pszichológus kifejezetten hasznosnak tartja a veréb- és gólyatáborokat, amennyiben azok jól szervezettek, és nem csupán szórakoztató, hanem hasznos programokat is nyújtanak a fiataloknak. – Egyfajta csapatépítő tréningnek is felfoghatjuk, ahol a diákok megismerik egymás jó és ­rossz tulajdonságait, majd tartós barátságokat szőhetnek – tette hozzá. Kormos Réka egyetemi hallgató Budapesten. – Ma is jó szívvel emlékszem vissza a gólyatáborra. Sokat nevettünk, megismertük egymást, közösséggé kovácsolódtunk, ami az évek során csak erősödött – mesélte.

Keczkó Dóra még általános iskolás, de szívesen ugorna fejest egy kulturált, mókás verébtáborba. – Vicces feladatok, jó társaság, barátozás… – sorolta érveit.

Az ősztől középiskolába járó Kindrusz Kitti nem sajnálja, hogy nem hirdettek számukra verébtábort, a verébavató ünnepséget viszont semmi pénzért nem fogja kihagyni – nyilatkozta.

Palkovics Balázs szerint az ilyen „madártáborok” csak akkor érnek valamit, ha a szervezők értékekkel, tartalommal töltik meg azokat.

– A táborok remek alkalmat nyújtanak arra, hogy igaz barátokra leljünk, és távol tartsuk magunkat később a zűrös figuráktól – vélekedett Künstler Dorottya.

KM-PI 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában