Helyi közélet

2015.09.22. 18:21

Jubilált a nyíregyházi szociálismunkás-képzés

Nyíregyháza - A védőnő- és ápolónőképzés, illetve az intézmény működésének negyedszázados jubileuma után hétfőn a szociálismunkás-képzés 25 éves évfordulóját is megünnepelték a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Nyíregyháza - A védőnő- és ápolónőképzés, illetve az intézmény működésének negyedszázados jubileuma után hétfőn a szociálismunkás-képzés 25 éves évfordulóját is megünnepelték a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. Az eseményre az elmúlt évtizedek diákjai és oktatói mellett – a jubileumi rendezvények gyakorlatának megfelelően – több neves, az intézménnyel régi szakmai kapcsolatot ápoló külföldi professzort is meghívtak.

Dr. Semsei Imre, a kar dékánja az ünneplés előtt az elmúlt negyed évszázad jelentőségéről és az intézmény előtt álló következő negyedszázad kihívásairól szólt:

– Ilyenkor nem csupán visszatekintünk erre a nagyszerű 25 évre, de igyekszünk elismerni azok munkáját is, akik segítőink voltak az elmúlt időszakban. Mindemellett kitekintünk arra is, mi várható a jövőben. Sajnos, azt kell mondjam, hogy amíg egy igen komoly, nemzetközi rangú képzést sikerült létrehoznunk szinte a semmiből, a jövő már közel sem annyira fényes. Komoly gátja volt a továbblépésnek például a ponthatáremelés. Már az idén is 140-nel kevesebben jelentkeztek a tavalyihoz képest, s az arány évről évre csak rosszabb. De egyéb más olyan tényezőt is említhetnék, ami most egy kissé beárnyékolja az ünnepet. Sok idős ember van, akik ellátásra szorulnak, s a számuk is egyre nő, mégsem valószínű, hogy a szakemberképzés felzárkózik az igényekhez – utalt a képzés gondjaira a kar felelős vezetője, egyben az ünnepség nyitószónoka.

A délután folyamán dr. Lukácskó Zsolt múltidézése, az elsőévesek tapasztalatainak bemutatása és a külföldi vendégprofesszorok köszöntése után – a jövőbe néző kötetlen eszmecserét megelőzően – díjak átadására került sor. A kar emlékplakettjének ezüst fokozatát ebben az évben dr. Marsi Edit jogász, dr. Sipos László megyei főügyészhelyettes és Patyán László főiskolai docens, a kar oktatói kapták.

KM–MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában