Helyi közélet

2015.10.07. 13:25

Lelkesen ápolják a hagyományokat

Nyíregyháza - A nemzetközi konferencia keretében szakmai bemutatót és kiállítást is rendeznek.

Nyíregyháza - A nemzetközi konferencia keretében szakmai bemutatót és kiállítást is rendeznek.

Hímző, sző­nyegszövő és nemezkészítő szakágakban nemzetközi és megyei komplex textilművészeti konferenciát, szakmai bemutatót és kiállítást rendez közösen a Népművészeti Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete és az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület. A rendezvénynek a népművészeti egyesület alkotóháza (Nyíregyháza, Széchenyi utca 20.) ad otthont október 9. és 11. között.

A konferenciához két kiállítás is kapcsolódik: október 10-én gyapjúszőnyegeket és nemezszőnyegeket láthatnak az érdeklődők az alkotóházban, míg a másik tárlat a Vasutas Művelődési Házban az Aranykapu bemutatóteremben látható október 15-étől Tisza-vidéki keresztszemes címmel. (Addig még a Népművészeti Stúdió 40 éves jubileumi anyaga tekinthető meg ott.) A textilművészeti konferenciát október 9-én 9 órakor dr. Puskásné Oláh Júlia népi iparművész, a népművészet mestere nyitja meg.

A tanácskozáson szó lesz a továbbiakban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye textilművészetéről, ezen belül a hímzésről, a szőnyegszövésről, a nemezkészítésről. A konferencia résztvevői délután minderről szakmai bemutatót is láthatnak. Szombaton 9 órától folytatódik a gyakorlati munka.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában