Helyi közélet

2015.11.18. 16:34

A fővárosban vehetik át a díjat

Nyíregyháza - Két megyei cégvezető is hivatalos a Magyar Vállalkozók Napjának budapesti ünnepségére.

Nyíregyháza - Két megyei cégvezető is hivatalos a Magyar Vállalkozók Napjának budapesti ünnepségére.

Egy pazar gála keretében, tizedik alkalommal adták át a napokban a Megyei Prima Díjakat. A megyeházán megrendezett jubileumi ünnepségen a Megyei Év Vállalkozója elnevezésű kitüntetések is gazdára találtak (a nyertesek névsorát és a cégismertetést keretes anyagunkban olvashatják), melyeket Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke, Ráskó Ferenc, a megyei elnökség tagja és Krámer Zoltán, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke adott át az arra érdemeseknek.

A vállalkozók napján

Ezen felül dr. Szabó Ferenc és dr. Kovács Géza elnyerték az Év Vállalkozója-díjakat, melyeket december 4-én, a Magyar Vállalkozók Napjának fővárosi ünnepségén vehetnek majd át személyesen.

Czomba Csabát, a VOSZ megyei elnökét arra kértük, röviden mutassa be a két vállalkozót és cégüket lapunk olvasóinak. – Dr. Szabó Ferenc a Transit Group cégcsoport tulajdonosa és ügyvezetője. A vállalkozás Záhony térségében a szállítmányozást, átrakást végző legjelentősebb cégek egyike, 1990-ben alakult, központi irodája Záhonyban, telephelye Mándokon található – fogalmazott Czomba Csaba.

Két telephelyük van

Dr. Kovács Gézáról, valamint az általa vezetett Eurofrukt Kft.-ről elmondta: a cég raktárlogisztikával foglalkozik, mintegy negyvenezer négyzetméteres fedett raktárkapacitással fogadja partnerei forgalomképes áruit, termékeit. – A társaság két telephelye Nyíregyházán és Kisvárdán található – tette hozzá.

KM-TG

A megyei gálán kitüntetett vállalkozók

Az év tűzvédelmi oktató vállalkozása: Tűzmegelőzés Kft., ügyvezető: Kukucska István (A Tűzmegelőzés Kft. a munka-, tűz- és környezetvédelem, valamint az oktatások, képzések területén nem csak az Észak-Alföldi régió, hanem hazánk egyik meghatározó vállalkozása.)Az év hentes és mészárosa: Urbán Sándor (1982–1999 között szerződéses jogviszonyban üzemeltette a „Hatzel Téri Mészárszéket”, Nyíregyháza egyik patinás húsboltját. 1999-től családi vállalkozásként húsfeldolgozással és értékesítéssel foglalkozik. Saját készítésű füstölt hústermékeit kedvelik a vásárlók.)

Az év textilipari vállalata: Bátortex Kft., ügyvezető: Balla Jánosné (A Bátortex Ipari-Kereskedelmi Kft. 1994-ben alakult ruhaipari termékek gyártására és kereskedelmi forgalmazására. Tevékenységének fő profilja ma is a speciális technológiával készült sport- és divatruházati termékek gyártása.)

Az év háziorvosa: dr. Szabó Béla Levente üzemorvos, háziorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, a Dr. SZBL Egészségügyi Szolgáltató Bt. tulajdonosa (Háziorvosi munkája mellett több vállalkozás üzemorvosi teendőit is ellátja, megbízható háttértámogatást nyújt a vállalkozások eredményes működéséhez.)

Az év szállodája: a Centrál Hotel és Étterem, tulajdonos és igazgató Bánszkiné dr. Mészáros Irén (A Centrál Hotel és Étterem több mint húsz éve működik már Nyíregyházán, a vállalkozás az elmúlt évben saját nyereségéből fejlesztette a szállodát, amely ezzel egy magasabb minőségi besorolást is kiérdemelt.)

Az év gépgyártó vállalata: A Tri Top Kft., ügyvezető: Papp Miklós (A Tri-Top Kft. több mint húsz éve foglalkozik papíripari gépek és berendezések gyártásával, egyedi gépek tervezésével és kivitelezésével. Profiljukhoz tartozik a különféle papír hordfülek gyártása zacskókhoz.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában