Helyi közélet

2015.11.01. 11:48

Elérhető a szaporítóanyagok széles választéka

Újfehértó - A vezető új, de a cél változatlan: hazai nemesítésű gyümölcsfajták országos értékesítése.

Újfehértó - A vezető új, de a cél változatlan: hazai nemesítésű gyümölcsfajták országos értékesítése.

A kiváló minőségű nemesített gyümölcs- és szőlőfajták, valamint erdészeti fafajok értékesítése mellett a szaktanácsadást tekinti elsődleges feladatnak a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) új igazgatója.

Öt évre szóló megbízatás

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének volt gazdasági igazgatóhelyettese, Kasztovszky Zoltán vette át az MKSZN vezetését a közelmúltban. Öt évre szól a megbízatása, s vállalása többek között az, hogy országos intézetté szervezi a társaságot, mely a NAIK kutatási hátterére támaszkodva nyújt szaktanácsadást a gazdálkodóknak egykapus rendszerben.

Piacra juttatás

A jelenleg kilencven­nyolc munkatárssal dolgozó MKSZN további célja a hazai nemesítésű fajták, illetve a kutatási eredmények piacra juttatása, elterjesztése itthon és nemzetközi szinten egyaránt.

Az intézet hat lerakatot hozott létre (Újfehértón, Fertődön, Cegléden, Budapesten, Érden és Kecskeméten), ahol már magánszemélyek is megvásárolhatják a szaporítóanyagok széles választékát – tudta meg a Kelet-Magyarország.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában