Helyi közélet

2015.11.17. 12:10

Újabb települési mentőcsoportok szereztek minősítést

Mátészalka - Hétfőn, újabb települési önkéntes mentőcsoportok rendszerbeállító- és minősítő gyakorlatát tartották, ezúttal a mátészalkai járásban.

Mátészalka - Hétfőn, újabb települési önkéntes mentőcsoportok rendszerbeállító- és minősítő gyakorlatát tartották, ezúttal a mátészalkai járásban.

A gyakorlaton a mátészalkai-, kocsordi-, szamosszegi-, nyírcsaholyi-, fábiánházi- és a nagyecsedi települési önkéntes mentőcsoportok, összesen harminchatan szereztek alapvető vízkárelhárításból minősítést. Az önkéntes mentőcsoportok gyakorlatát Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, valamint Kovács Miklós tű. alezredes a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg, majd átadták a NYÍR Mentőcsoport részére a pályázaton elnyert, és beszerzett eszközöket. A mentőcsoportok elméleti felkészítéssel kezdték a gyakorlatot, melynek keretében ár- és belvízvédelmi, valamint a fegyveres összeütközés során végrehajtandó polgári védelmi feladatokat sajátítottak el. Az elméletet követően már a Kraszna folyó gátján kellett bemutatniuk, hogyan képesek az ideiglenes gát, buzgár elfogó medence, töltés bordás-megtámasztásának kiépítésére. Ezek végrehajtását a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai irányították. A feladatok végrehajtása után a minősítő bizottság mind a hat települési mentőcsoport tevékenységét megfelelőre minősítette, amelyet Gyenge László tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő értékelt. Ezt követően Hanusi Péter, Mátészalka város polgármestere tartotta meg beszédét, majd a gyakorlat az önkéntes mentőcsoport állományának ünnepélyes eskütételével zárult.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában