Helyi közélet

2015.12.04. 16:44

A csatornázás után új úttal, két autóval gazdagabban

Nyíribrony - A beruházást követően után fontos volt, hogy megújuljon a közút is.

Nyíribrony - A beruházást követően után fontos volt, hogy megújuljon a közút is.

Három a magyar igazság. Ez csütörtök este Nyíribronyban is beigazolódott, ugyanis hármas átadási ünnepséget rendezett a község önkormányzata. Nem a helyszínen, hanem a művelődési házban adták át jelképesen a szennyvízcsatorna-beruházást, a felújított 41102 számú utat, valamint azt a két mikrobuszt, amit a helyi református egyház és a Nyíribronyi Ifjúsági Egyesület nyert el pályázaton.

Szorgalom, akarat, kitartás

Az ünnepség résztvevőit Vitális Ferencné polgármester köszöntötte, majd bemutatta a vendégeknek a települést. Mint elmondta, a ’90-es évek elejéig zsáktelepülés volt a község, aztán a közösség ereje, a helybeliek szorgalma, akarata és kitartása elindította fejlődés útján Nyíribronyt.

Szólt arról is, hogy a szennyvízberuházással egy régi álom vált valóra. Korábban többször is pályáztak Ramocsaházával közösen a csatornahálózat kiépítésére, de nem sikerült a támogatást elnyerni. Végül összefogott a térség nyolc települése, s megvalósulhatott a környezetvédelem szempontjából fontos beruházás.

– Köszönöm a lakosság türelmét, úgy gondolom, ez a beruházás megérte a munkálatokkal járó kellemetlenségeket – fogalmazott a község vezetője. – A munkálatok befejezése után fontos volt az is, hogy megújuljon a települést átszelő közút. Ennek érdekében megkerestük dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, aki megígérte segítségét, s be is tartotta a szavát.

Az avatási ünnepség díszvendége a fejlesztési miniszter volt, aki Albert Einstein gondolatával kezdte beszédét: – „Van egy hajtóerő, ami erősebb, mint a gőz, az elektromosság és az atomenergia: ez az akarat.” Ez jellemző Nyíribrony vezetőjére, hiszen kemény akarattal eléri céljait a közösség érdekében. Kívánom a település lakóinak, érezzék azt a csodát, amiben élnek. S nekik is hadd mondjak egy Saint-Exupery idézetet: „Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz.” A csoda az, hogy van kit szeretnünk, van kit megölelnünk – mondta dr. Seszták Miklós.

Az ünnepség zárásaként Szalkó Károly református lelkipásztor mondta el gondolatait, majd megáldotta az átadott beruházásokat és a két gépkocsit.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában