Helyi közélet

2015.12.08. 12:20

Mennyit spórolhatunk a távfűtésen?

Nyíregyháza - Az enyhe ősz miatt vajon a fűtésszámla is „enyhébb”, alacsonyabb lesz? – vetette fel nyíregyházi olvasónk.

Nyíregyháza - Az enyhe ősz miatt vajon a fűtésszámla is „enyhébb”, alacsonyabb lesz? – vetette fel nyíregyházi olvasónk.

Akár 15 százalékkal is csökkenhetett a magyar háztartások energiafelhasználása, köszönhetően a szokatlanul enyhe ősznek. Bár a hivatalos fűtési időszak szeptember 15-én elkezdődött, az átlagosnál enyhébb időjárás miatt országszerte csak október elején indult be a távfűtés.

– A szeptemberi átlaghőmérséklet több mint 2 C fokkal haladta meg az átlagos értékeket. Az október átlag körüli hőmérsékletet hozott, novemberben viszont végig enyhe volt az időjárás. Bár az utolsó napok lehűlése némileg ront az adatokon, a hónap középső szakaszában sorra dőltek a melegrekordok. Ezt természetesen a háztartások is megérezhetik.

– Az enyhe ősznek köszönhetően a háztartások fűtési energiafogyasztása 10–12 százalékkal is elmaradhat az átlagos őszi fogyasztástól – nyilatkozta lapunknak Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója.

Maximum pár ezer forint

– Ez egy átlagos nyíregyházi távfűtéses lakásban nagyjából 1000–2000 forintos megtakarítást eredményezhet, de ez nem azonnal jelentkezik, hanem majd az elszámolási időszakban, és csak akkor, ha a tél hátralévő hónapjaiban nem lesz az átlagosnál sokkal hidegebb az időjárás – tette hozzá az igazgató.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában