Helyi közélet

2015.12.07. 12:10

MSZP-sajótájékoztató: Az a legolcsóbb energia, amit nem fogyasztanak el!

Nyíregyháza - A párt megyei alelnöke, Csabai Lászlóné szerint éppen ezért érthetetlen, és az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy a kormány felül akarja vizsgálni azt a programot, amely uniós vissza nem térítendő támogatással segítené a családi házak és panellakások energiahatékonyságát növelő felújítását.

Nyíregyháza - A párt megyei alelnöke, Csabai Lászlóné szerint éppen ezért érthetetlen, és az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy a kormány felül akarja vizsgálni azt a programot, amely uniós vissza nem térítendő támogatással segítené a családi házak és panellakások energiahatékonyságát növelő felújítását. – A korábbi rezsicsökkentés nem az alacsony jövedelmű és kevés energiát felhasználó családokat segítette, hiszen ezzel megszűnt a gázártámogatásuk, hanem a „nagyfogyasztó” gazdagok zsebében maradt több pénz – folytatta Csabainé, és hozzátette: az EU elfogadta a kormány programját, van erre a célra a költségvetési ciklusban pályázati támogatás, így rossz és felelőtlen lépés lenne a felülvizsgálat. – A hőszigetelt, kevesebb energiát felhasználó lakások hosszú távon jelentenek jelentős megtakarítást, a felújítási munkálatok pedig 70-80 ezer embernek, helyi kis- és középvállalkozónak adnának munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában