Helyi közélet

2015.12.04. 11:07

Szabolcsi Válogatott: Előbb Keletet hódítanák meg

Nyíregyháza - A szabolcs megyei válogatott számára reális esély kínálkozik az elődöntőbe jutásra Pomázon.

Nyíregyháza - A szabolcs megyei válogatott számára reális esély kínálkozik az elődöntőbe jutásra Pomázon.

Az első kanyart „balesetmentesen”, hibátlan produkcióval vette a szabolcsi együttes az amatőr megyei labdarúgó válogatottak számára meghirdetett eseményen. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros által vezényelt különítmény az észak-magyarországi régiós tornán imponáló mérleggel, négy győzelemmel, első helyezettként szerzett jogot a folytatásra. Mindennek tetejébe a másodikként ugyancsak továbbjutott hajdúságiak legyűrésével szerzett három pontot magával viszi a hét végén, a Pest megyei Pomázon esedékes középdöntőbe. Ez pedig még igen jól jöhet.

Szombaton előbb másik keleti ágról érkező Pest megye, majd Bács-Kiskun legjobbjai ellen lépnek pályára a „mieink”, akik egy győzelemmel egészen biztosan, de akár két döntetlennel is bemasírozhatnak a legjobb négy közé. Oda, ahol a nyugati országrészből érkezik a másik két rivális. Vasárnap az elődöntőt, majd az aranycsatát is megrendezik – immár Szigetszentmiklósón. De ne rohanjunk ennyire előre!

– Nem ismerjük az ellenfeleket, így látatlanban képtelenség latolgatni az esélyeket – intett óvatosságra Gerliczki Máté. – Természetesen nem ülünk a babérjainkon, több fronton is elindítottuk az információgyűjtést, az internet például nagy segítésünkre van. Az hamar kiderült, hogy a Pest megyei csapatban többnyire Fradi, Honvéd, netán MTK nevelésű játékosok szerepelnek, ami azért jelzésértékű. Ráadásul éppen velük találkozunk először. Egyelőre erre a mérkőzésre fókuszálunk, mert nem akarjuk a második meccsre hagyni a a döntést. Az elődöntőbe jutás reális célnak tűnik, távolabb viszont nem tekintünk.

Mindemellett a teljes szakmai stáb nagy figyelmet fordít a regenerálódásra, a szezon végén ugyanis óvatosan kell adagolni a terhelést. A keretben nincs sérült, ami szintén nem elhanyagolható tényező. Mindennek dacára behívót postáztak Lakatos Istvánnak: a Baktalórántháza fiatal középpályása korábban tagja volt a szabolcsi válogatottnak. Bevetése annál is inkább indokolt, mivel a két ibrányi futballista, Makai István és Torma Tamás játéka iskolai, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt felettébb kérdéses.

Láthatók lesznek a helyosztók

Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága élő online adásban közvetít Szigetszentmiklósról a megyei amatőr válogatottak országos tornájának bronzmérkőzését és döntőjét. A találkozókat december 6-án vasárnap 14.30 és 16.00 órától lehet megtekinteni az Igazgatóság hivatalos honlapján és a SZON-on is. Az már csak ráadás lenne, ha valamelyik összecsapáson a szabolcsi válogatott is érdekelt lenne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában