Helyi közélet

2016.01.26. 10:07

A csárdákba kerülhet a tóból a csuka és a harcsa

Nyíregyháza - Vajon megváltozik-e a halászcsárdák étlapja? Honnan, s vajon milyen halakat tudnak majd beszerezni ezek a vendéglátóegységek?

Nyíregyháza - Vajon megváltozik-e a halászcsárdák étlapja? Honnan, s vajon milyen halakat tudnak majd beszerezni ezek a vendéglátóegységek? A kérdések jogosan vetődnek fel, hiszen mint beszámoltunk róla, 2016 januárjától megszűnt a kereskedelmi célú halászat hazánkban a természetes vizeken, s mivel a halászok korábban a kifogott halakat főleg a csárdáknak értékesítették, most már megszűnik számukra ez a forrás.

– Friss halról mi sem tudunk gondoskodni, ugyanis tavainkon egy évben egyszer van lehalászás, így nem tudjuk helyettesíteni a halászok által kifogott halat – mondta el érdeklődésünkre Radóczi János, a Szabolcsi Halászati Kft. ügyvezetője. – Mikor a telelőtelepen vannak a halak, akkor esetleg élve tudjuk értékesíteni a pikkelyeseket, de nagyobb részt fagyasztott állapotban szállítunk a megrendelőknek. Jóval több halat tenyésztünk, mint amennyire a megyében szükség van, így szállítunk az egyik multinak, illetve jut külföldre is hal. Tenyésztünk pontyot, amurt, busát, süllőt, harcsát, csukát, s időnként keszegféléket is. A csárdák is most ismerkednek az új helyzettel, még nem tudni, hogy megkeresnek-e majd bennünket együttműködési szándékkal.

Megkérdeztük arról is a szakembert, szerinte mennyire lehet ilyen helyzetben befutó a cápaharcsa (pangásius).

További részletek a kelet.hu-n.


Tilos a halászat - Oda sokak megélhetése, a halászcsárdáknak befellegzett

Tiszalök, Tímár, Tiszatelek – Már nem váltható a természetes vizekre kereskedelmi célú halászati engedély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában