Helyi közélet

2016.02.16. 15:21

Szépségipari szakemberek színvonalas vetélkedése Nyíregyházán

Nyíregyháza - Világ- és Európa-bajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket.

Nyíregyháza - Világ- és Európa-bajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket.

Ebben az évben tizennegyedik alkalommal tehették próbára tudásukat tanulók és profik, és második alkalommal a mesterek is a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász-, Kozmetikus-, Műkörömdíszítő és -építő versenyen.

Nem volt könnyű a zsűrinek

A szervező, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara száznegyvenkét szépségipari szakember százhatvannégy nevezését regisztrálta, akik tizenhárom versenyszámban, felnőtt, tanuló és mester kategóriákban mérhették össze tudásukat a nemzetközi mezőnyben.

A zsűritagoknak nem volt könnyű dolga, mert a ­haj-, köröm- és sminkkreációk rendkívül magas szakmai tudásról és kreativitásról tettek tanúbizonyságot.

A fodrász versenyszámok zsűritagjai között a hazai fodrászvilág nagyjai is szerepet kaptak, világ- és Európa-bajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket.

A nagyközönség részéről komoly ­érdeklődés övez­te a nemes versengést, közel nyolcszáz érdeklődő fordult meg a nap folyamán a Váci Mihály Kulturális Központ küzdőtérré vált helyiségeiben.

A szakmai versenyen több általános iskolai, pályaválasztás előtt álló osztály is járt nekik az esemény speciális pályaorientációs tájékoztató is volt.

Felfokozott hangulat

A versenyen új termékekkel, szolgáltatásokkal is megismerkedhettek a szakmabeliek, számukra egész napos kedvezményes vásár járult hozzá a nap teljessé tételéhez.

A díjátadón a legjobbak jó hangulatban vették át a megérdemelt elismeréseket, a szakmai támogatók jóvoltából pedig több mint egymillió forint összértékű különdíj talált gazdára. A nagykö­zönségnek számos bemutatót tartottak, melyeken az aktuális trendekről, divatirányzatokról tájékozódhattak.

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 16-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában