2016.03.22. 19:54
A kistermelőknek szól a kamara új kézikönyve
Nyíregyháza - Ismét egy kézikönyvvel támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a tagjai munkáját, a helyi termékekről szóló kiadvány a kistermelőknek nyújt elengedhetetlen segítséget.
Nyíregyháza - Ismét egy kézikönyvvel támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a tagjai munkáját, a helyi termékekről szóló kiadvány a kistermelőknek nyújt elengedhetetlen segítséget.
A sorban ez a kilencedik
A Helyi Termék Kézikönyv címet viselő információs kiadvány a sorban a kilencedik, ezúttal a helyben termelt alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással készült élelmiszereket előállító és értékesítő gazdáknak szól.
– A kézikönyv elkészítését az indokolta, hogy hazánk támogatja azt az európai uniós kezdeményezést, miszerint az országok belső piacait belső termelésből kell ellátni. Ezért is fontos, hogy a Magyarországon megtermelt termékeket itthon dolgozzuk fel és értékesítsük, ezzel is élénkítve a nemzetgazdaságot. A helyi termékek előállításával hozzájárulunk környezetünk gazdasági fejlődéséhez, az élhető, fenntartható vidéki élethez és a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez – mondta lapunknak Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.
– A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető – tette hozzá Rácz Imre.
KM-TG