Helyi közélet

2016.03.08. 16:31

Fidelitas-sajtótájékoztató: Várják az adományokat a kárpátaljaik megsegítésére

Nyíregyháza - A Fidelitas Nyíregyházi Szervezete a nemzetközi nőnap apropóján sajtótájékoztatót tartott Nyíregyházán, a Korzó bevásárlóközpont közelében.

Nyíregyháza - A Fidelitas Nyíregyházi Szervezete a nemzetközi nőnap apropóján sajtótájékoztatót tartott Nyíregyházán, a Korzó bevásárlóközpont közelében. Az arra járó hölgyeknek édességet és egy üdvözlő kártyát adtak át néhány kedves szó kíséretében. A Fidelitas megyei elnöke, Petneházy Dávid lapunknak elmondta: március 8-án kitüntetett figyelem övezi a nőket, ezért gondolták úgy, hogy ebben a formában kedveskednek nekik.

– A sajtótájékoztatónk másik kiemelt célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a Kárpátalján nehéz sorban élő magyarok helyzetére, mert a migránshelyzet elvonta a média figyelmét róluk, pedig a magyar testvéreink nagyon sanyarú helyzetben élnek ott. Megyei szervezetünk egyszer már vitt ki Kárpátaljára egy nagyobb adományt, ezt szeretnénk a jövőben több alkalommal is megismételni. Ehhez várjuk a megye lakosainak felajánlását, tartós élelmiszert, ruhákat, játékokat – fogalmazott Petneházy Dávid megyei elnök. Hozzátette: aki segíteni akar, adományait leadhatja a Fidesz Luther utcai irodájában, de a megye több pontján szerveznek majd gyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában