Helyi közélet

2016.03.01. 15:31

Roma Kulturális nap és Ki Mit Tud Máriapócson

Máriapócs - Máriapócson a Kulturális Központ adott helyet februárban, az első alkalommal megrendezett Roma Kulturális napnak és Ki Mit Tud-nak.

Máriapócs - Máriapócson a Kulturális Központ adott helyet februárban, az első alkalommal megrendezett Roma Kulturális napnak és Ki Mit Tud-nak. A programot, a város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében valósíthatta meg.

A szervezők és segítőik, Mocsár László a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Horváth Béla elnök - helyettes, Vonáné Pásztor Éva intézményvezető, Horváthné Varga Aliz lelkes munkatárs, heteken át bíztatták a lakosokat, hogy ne csak nézőként, hanem fellépőként is részt vegyenek. Lett is eredménye. Sikerült meggyőzni a szereplőket, hogy a hagyományt ápolni, egymásnak és másoknak is megmutatni szinte kötelessége a ma élőknek.

A délutánon a több mint 200 fő néző és fellépő jól szórakozott, egymás iránt érzett tisztelettel köszönték meg a produkciókat, melyek a következők voltak:

- a Pócsi szívek együttes zenei előadása, kíséretükkel lépett fel a fiatal énekes Farkas Dzsenifer;

- a Kanalas Family, akik hagyományos roma zenét adtak elő;

- Balogh Ágnes énekelt;

- Bódi Vivien, Csordás Dorina, Horváth Szimonetta, Horváth Virág, Jónás Dzsenifer, Magyar Anikó és Horváth Amanda; valamint Bódi Barbara, Farkas Erik, Sándor Márk táncoltak.

A Boldog II. János Pál Pápa Idősek Otthonából vendégként érkezett a Trió együttes és Papp János bűvészmutatványával.

Ezen a napon a gyerekek kézműves foglalkozáson már a húsvétra is készültek.

- Palóczy Tímea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában