Helyi közélet

2016.05.10. 07:30

Káromkodással, „cigányozással” indult az ülés, majd feloszlatta magát a demecseri testület

Demecser - "Ez a kutyakomédia 4 millió forintjába fog kerülni az adófizetőknek, ráadásul a város pályázati lehetőségektől, fejlesztési forrásoktól eshet el a torzsalkodás miatt."

Demecser - "Ez a kutyakomédia 4 millió forintjába fog kerülni az adófizetőknek, ráadásul a város pályázati lehetőségektől, fejlesztési forrásoktól eshet el a torzsalkodás miatt."

Bár igencsak elhúzódott a hétfő esti nyilvános képviselő-testületi ülés, a kétórás vita végére sem derült ki, konkrétan milyen vélt vagy valós sérelmek miatt döntött úgy a 6+1 tagú testület 4 önkormányzati képviselője, hogy kezdeményezi a helyhatóság feloszlatását.

A helyi művelődési ház és könyvtár előtt tartott sajtótájékoztatón a „szakadárok” – Bartha Zoltán, Kovács Miklós, Mák János és Nagy József – hangsúlyozták: szívükön viselik a város(lakók) sorsát, jövőjét, éppen ezért látják szükségesnek egy mihamarabbi időközi választás kiírását Demecserben.

– Megpróbáltuk, sok kompromisszum árán ideig-óráig sikerült is, de világossá vált: képtelenek vagyunk együtt dolgozni a polgármesterrel – szögezte le Mák János.

Az időközi választás 4 millió forintjába fog kerülni az adófizetőknek

Hosszas huzavona és szócséplés után, némi káromkodással és „cigányozással” fűszerezve vette kezdetét tegnap a nyilvános képviselő-testületi ülés Demecserben. A hallgatóság nem hallgatott sokáig: többen is kifejezték nemtetszésüket a kialakult helyzet miatt. – Ez a kutyakomédia 4 millió forintjába fog kerülni az adófizetőknek, ráadásul a város pályázati lehetőségektől, fejlesztési forrásoktól eshet el a torzsalkodás miatt.

– Annyi teendőjük lenne a képviselőknek, miért nem törekednek kompromisszumra és közös munkára azok érdekében, akik megválasztották önöket? – szegezte a kérdést a képviselő-testületnek az egyik felszólaló, M. Erzsébet.

A négy önkormányzati képviselő végül hajlandó volt megszavazni és megvitatni a feltüntetett napirendi pontokat, a testület feloszlatásához azonban foggal-körömmel ragaszkodtak. Mint mondták: annyira megromlott a kapcsolatuk Váradi László polgármesterrel, hogy az ellehetetleníti a további együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában