Helyi közélet

2016.05.02. 16:05

Kiállítás, állandó tárlat az alapító ősök értékeiről Kisvárdán

Kisvárda - A Kisvárdai Települési Értéktár Bizottság, a Várday István Városi Könyvtár és a Rétközi Múzeum által a Várday István Városi Könyvtárban rendezendő tárlaton, a kisvárdai Grósz–Nagy család három tagjának munkásságával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Kisvárda - A Kisvárdai Települési Értéktár Bizottság, a Várday István Városi Könyvtár és a Rétközi Múzeum által a Várday István Városi Könyvtárban rendezendő tárlaton, a kisvárdai Grósz–Nagy család három tagjának munkásságával ismerkedhetnek meg a látogatók. A május 4–én, 15 órakor rendezendő tárlatnyitón Leleszi Tibor a város polgármestere köszönti a megjelenteket, majd Néző István helytörténész–könyvtáros, a Kisvárdai Települési Értéktár Bizottság elnöke nyitja meg a kiállítást. A család dokumentumai mellett az érdeklődők megtekinthetik Nagy Ibolya fiának, a Svájcban élő Sarló András feleségének, Elisabeth Brühlmann, svájci fotóművész alkotásait is. A kiállítás május 16–ig látogatható.

Közreműködik: a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola.

Ünnepi hangverseny

A Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi hangversenyt rendez a Grósz–Nagy család kiállítás megnyitójára. A 17 órakor kezdődő hangversenyen –május 4–én, szerdán– rendhagyó tárlaton köszöntőt mond Nagy Józsefné alpolgármester. A Néző István helytörténész nyitja meg a mai zeneiskolai épület egykori tulajdonosainak és leszármazottaiknak, a Grósz–Nagy család két generációt képviselő három tagjának állítva emléket. Az állandó tárlat létrehozását Nagy Ibolya fia, Sarló András kezdeményezte.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában