Helyi közélet

2016.05.30. 19:22

Meglepetés: 50 millió forintot kapott Nyíregyháza!

Nyíregyháza - Ötven millió forintot nyújt szabad felhasználásra a Master Good cégcsoport.

Nyíregyháza - Ötven millió forintot nyújt szabad felhasználásra a Master Good cégcsoport.

Kísértetiesen hasonló nyakkendőben parolázott egymással dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Bárány László, a Master Good vezérigazgatója, a Baromfi Terméktanács elnöke. Az aláírás után kézfogással szentesítették azt az együttműködést, mely révén a cégcsoport 50 millió forinttal támogatja a megyeszékhely kulturális és sportéletét.

– Példaértékű, de hál istennek nem egyedi a megállapodás – fogalmazott dr. Kovács Ferenc. – Bárány Lászlóval régóta jól ismerjük egymást, viszont most korántsem személyes ügyet tárunk a közvélemény elé. Bár a jelentős összeget a város kapja, valójában a hozzánk érkezők is profitálnak majd belőle. Egyelőre még nincs konkrétum, ám az biztos, hogy hasznos helyre kerül a kultúra és a sport területén. Ez a gesztus egyértelműen a bizalom jele. A jövőben áttekintjük a taós támogatási lehetőségeket is. A Master Good, amely saját területén Közép-Európa legjelentősebb vállalkozásának számít, többek között a Móricz Zsigmond Színház kiemelt támogatója is. Le a kalappal a cégcsoport előtt!

Bárány László 1994-ben még 5 munkavállalóval üzemeltette az akkori vállalkozását, a Baromfi-Coop-ot, most a Master Good cégcsoport 2100 főt foglalkoztat, és 32 településen végeznek valódi termelői tevékenységet.

– Büszke vagyok arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg befogadott. Nyíregyháza önkormányzatának támogatásának az az üzenete, bár a cégcsoport Kisvárdához és a környékéhez kötődik inkább, de itt van a megye centruma, súlypontja, és például itt él a két fiam. A település dinamikusan fejlődik, mi ezzel az összeggel szeretnénk hozzájárulni ehhez a lendülethez.

A Master Good cégcsoport Észak-kelet Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel,baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport 100 százalékban a Báránycsalád tulajdonában van. A család 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. A cégcsoport jelenlegi sikereinek a kulcsa is ebből az örökségből ered.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában