Helyi közélet

2016.05.05. 12:41

Nyíregyháza, Bige Holding: kéz a kézben

Nyíregyháza - Hosszú távú együttműködést kötött a városvezetés az egyik legnagyobb cégcsoporttal.

Nyíregyháza - Hosszú távú együttműködést kötött a városvezetés az egyik legnagyobb cégcsoporttal.

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Bige László piacképes vállalkozó, hiszen a Búza téri piacon rendszeresen megfordul – sztárallűr nélkül. Az ország egyik leggazdagabb emberének sok helyen van érdekeltsége a Dunától innen és túl, mégis Nyíregyháza áll hozzá a legközelebb, elvégre itt lakik. Eddig is bőkezűen hozzájárult önként a város fejlődéséhez, mostantól viszont immár önkormányzati szintre emelkedett a nagy horderejű együttműködés. Sőt, a régóta esedékes kapcsolatfelvétel új távlatokat nyithat meg, amit a felek nyilvánosan is megerősítettek csütörtökön a városházán.

– Több hetes tárgyalássorozat előzte meg a fontos, stratégiai jellegű megállapodás aláírását Magyarország egyik legjelentősebb cégcsoportjával – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – A városfejlesztési együttműködés a cégcsoport helyi irodaházához köthető közműberuházásokat jelenti. A Bige Holding emellett részt vesz a kulturális és a sportélet támogatásában is, a részleteket később tisztázzuk. A kézfogás és a közös munka egy gyümölcsöző folyamat kezdete. Ami tény: a Vidor Fesztivál főszponzora a következő 5 esztendőben (évi 30 millió forintos szerepvállalással) a Bige Holding cégcsoport lesz.

Rendszeresen nyilvánosságra hozzák az év leggazdagabb magyarjainak listáját, ahol régóta dobogós pozíciót tölt be Bige László, aki harminckét éve lakik Nyíregyházán.

– Örülök ennek a napnak. Bár nem itt születtem, de olyan régóta élek a városban, hogy nyugodtan tarthatom magam lokálpatriótának. Nem fontos az, hogy mi volt tegnap, az a lényeg, hogy mi van ma, és mi lesz holnap. Eszem ágában sincs innen elköltözni. Jelenleg a cégcsoport társasági adójának a 60 százalékát adjuk Nyíregyházának, ami idővel akár 100 százalékra nőhet – jegyezte meg végezetül Bige László.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában