Helyi közélet

2016.05.17. 16:53

Szegedet látogatták meg a nyírbátori nyugdíjas határőrök

Nyírbátor, Szeged - Ópusztaszer és Szeged látványosságaival ismerkedett a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága két napos kirándulás keretében.

Nyírbátor, Szeged - Ópusztaszer és Szeged látványosságaival ismerkedett a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága két napos kirándulás keretében.

Ópusztaszeren a Történelmi Emlékparkban megelevenedett a múlt, s tárgyi emlékek, festmények, relikviák vezettek végig bennünket a kalandozó magyarság mindennapi életén. Sokadszorra is megcsodáltuk a monumentális Feszty körképet, mely a honfoglalás pillanatait megörökítve lenyűgöző élményt nyújt.

Kora este kisvasúttal indultunk szegedi városnézésre, s gyönyörködhettünk a régi víztoronyban, a török fürdőben, a belváros szecessziós palotáiban, s szívtuk az ózondús levegőt az újszegedi Ligetben. Kortyoltunk az Anna kút gyógyvízéből, s elámultunk a Reök palota elegáns díszítettségén. Kegyelettel emlékeztünk az aradi vértanúkra a róluk elnevezett téren. A Dóm téren monumentalitásával és finom belső kidolgozottságával lenyűgözött bennünket a Fogadalmi Templom, de felejthetetlen látványosságot nyújtottak a dekoratív téglaarchitektúrával készült egyetemi épületek és a püspöki palota is. A Széchenyi téren felfrissültünk, majd átmentünk a Nemzeti Színházhoz, a szegedi vár maradványainak megtekintése után pedig hosszú sétát tettünk a Tisza partján. A nap betetőzéseként a Vadaspark zömében szabadon tartott 104 állatfaj 650 egyedének életébe tekintettünk be.

Fizikailag kimerülve, de lelkileg felfrissülve és szellemileg gazdagodva tértünk haza Nyírbátorba.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában