Helyi közélet

2016.06.29. 09:59

A Várszínházi Esték programja Kisvárdán

Kisvárda – Alig, hogy véget ért a Magyar Színházak XXVIII. Fesztiválja, már is újabb programok várják július 2–ától, augusztus végéig a színházat szerető közönséget.

Kisvárda – Alig, hogy véget ért a Magyar Színházak XXVIII. Fesztiválja, már is újabb programok várják július 2–ától, augusztus végéig a színházat szerető közönséget. Az elmúlt több mint két évtized hagyományait követve meghívott előadások mellett saját produkcióval is jelentkezik a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza. „25 éves a DoktoRock Színtársulat” címmel gálaműsor lesz a társulat alapításának 25. évfordulója alkalmából augusztus 12–13–án. Puskás Tivadar rendezi az augusztus 27–én bemutatásra kerülő, Kovács Kristóf: Kék Veréb – zenés „képzelgést”. A programok során összesen nyolc bemutató lesz a Várszínpadon és a Művészetek Házában.

Az idei „Extrémsport és zenei fesztivál”, a LESZFESZT július 7–8–9 én lesz megrendezve. A Vár miliője, különleges hangulata egyedi helyszínt teremt valamennyi programnak.

A felnőtteknek este, míg a gyerekek részére délelőtti időben vannak az előadások. Az első alkalommal a Művészetek Háznak színpadán, az egri Harlekin Bábszínház művészeinek előadásában 11 órától tekinthetik meg az érdeklődők július 2–án, a „Bambi“ című bábmusicalt óriásbábokkal és élő szereplőkkel Felix Salten műve alapján. A gyerekeknek szánt második előadás augusztus 19–én lesz a Művészetek Háza színpadán, ahol a budapesti Fogi Színház előadásában, Harsányi Gábor Csengő bongó királyság című mesejátékot láthatják a gyerekek s az őket kísérő szülők és nagyszülők.

Musicalek, operett, és bulvár burleszk, és zenés képzelgés a Várszínpadon

A felnőttek sem maradnak szórakoztató előadások nélkül. Július 2. szombat 20 órára a Várszínpadra szervezett előadás, a Colin Higgins: Maude és Harold – a budapesti Körúti Színház előadása, melynek főbb szerepeit, Esztergályos Cecília, Lipták Péter, Vándor Éva, Pecsenyiczky Balázs, Oroszi Tamás játszotta volna, a rendező: Galambos Zoltán.

Az előadás technikai okok miatt elmarad, az elővételben megváltott jegyeket a Művészetek Háza visszaváltja. Megértésüket köszönik tájékoztatott a Művészetek Háza vezetése.

Július 16–án, szombat 20 óra, Várszínpadon, Wilder–Stewart–Herman: Hello Dolly – musical lesz látható a budapesti Turay Ida Színház művészeinek előadásában. A főbb szerepekben: Détár Enikő, Verebes István/Győri Péter, Sövegjártó Áron, Kurkó J. Kristóf, Germán Lívia. Rendező: Verebes István Jászai Mari–díjas.

Július hónap utolsó előadásaként, július 30–án, szombaton 20.30–tól a Gyöngyhajú Lány Balladája –Omega musical, az ExperiDance Produkció előadásában lesz látható. A főbb szerepekben: Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter és az ExperiDance tánckara előadásában. Rendezte: Pozsgai Zsolt, és Román Sándor.

Az augusztusi programban, a budapesti Bánfalvy Stúdió, a DoktoRock színtársulat, a budapesti Bulvár Színház előadásai és a Kisvárdai Várszínház saját bemutatója lesz látható a Várszínpadon.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában