Helyi közélet

2016.06.29. 11:59

Fesztivál fúvószenekarokkal, mazsorettekkel Kisvárdán

Kisvárda - Gazdag hétvégi programmal készülnek a város főterén.

Kisvárda - Gazdag hétvégi programmal készülnek a város főterén.

Negyedik alkalommal rendeznek fúvószenekari és mazsorettfesztivált a Nyírség és a Rétköz határvárosában július 1-je és 3-a között, amelynek helyszínéül a városháza előtti főteret és a sétálóutcát jelölték ki.

Térzenével kezdenek

A program vendége lesz Rzeszówból a lengyel Leány Fúvószenekar, Ungvárról a Csajkovszkij Művészeti Iskola tanulóinak, valamint a Kárpátaljai Megyei Filharmónia Fúvószenekara. A hazai együttesek közül a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar, CSORVÁS Város Fúvószenekara és Balmazújváros Bekton Ifjúsági Fúvószenekara szórakoztatja majd a közönséget.

A zenészek mellől természetesen nem maradhatnak el a csinos menettáncosok sem, s a fesztiválon olyan csapatok mutatkoznak be, mint a Helmeci Boszorkányok Mazsorettcsoport Szlovákiából, a Holdfény, valamint a Napsugár Mazsorettcsoportok Sátoraljaújhelyről, a Crystal és a Csillagszem Mazsorettcsoportok Vajáról, Csorvás Város Mazsorettcsoportja, Balmazújváros Bekton Mazsorettcsoportja, valamint a vendéglátó Kisvárda NYÍRZEM Mazsorettcsoportja.

A háromnapos esemény nyitónapján, július 1-jén, pénteken 19 órától a Rzeszówi Fúvószenekar és a NYÍRZEM Mazsorettcsoport térzenével és táncműsorral csinál kedvet a másnapi bemutatókhoz és felvonuláshoz.

Július 2-án a 10 órai hivatalos megnyitó után veszi kezdetét a fesztiválprogram. A bemutatók egészen a délután derekáig váltják egymást, amit egyetlen esemény szakít csak meg egy félóra erejéig, ugyanis 13.30-tól a városban megpihenő Mária maratoncsoportot fogadják a vendéglátók.

Show és habparti

A bemutatók lezárultával, illetve a 15.30-tól kezdődő mazsorettek improvizációs versenye után a menettáncosok és a zenekarok „nyakukba veszik” a várost, s 17 órától indul a felvonulás. Ezt követi 18 órától egy nagyszabású show-műsor. S ha a nap folyamán nem csak a hangulat, de a résztvevők is felforrósodtak kissé, irány a Várfürdő, s kezdődhet az izgalmas éjszakai fürdőzés, az elmaradhatatlan habpartival. Éjfélig ki sem száll a vízből a díszes kompánia.

A fesztivál 3. napján 14 órától egy utolsó meglepetéssel is előrukkol a fesztiválváros, ugyanis Csorvás Város Fúvószenekara és Mazsorettcsoportja egy remekbe szabott show-val kényezteti a térzene szerelmeseit a Várfürdőben, ezzel zárva a páratlan eseményt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában