Helyi közélet

2016.06.28. 15:39

„IV. Kisvárdai Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál”

Kisvárda - Gazdag hétvégi programmal várja Felső–Szabolcs központja Kisvárda a város lakóit s az ide érkező vendégeket, a város főterén, a Sétáló utcában, egy igazán színpompás és látványos programmal. Július 1–2–3–án (pénteken, szombaton és vasárnap) lesz a már negyedik alkalommal megrendezendő fúvószenekari és mazsorett fesztivál Kisvárdán.

Kisvárda - Gazdag hétvégi programmal várja Felső–Szabolcs központja Kisvárda a város lakóit s az ide érkező vendégeket, a város főterén, a Sétáló utcában, egy igazán színpompás és látványos programmal. Július 1–2–3–án (pénteken, szombaton és vasárnap) lesz a már negyedik alkalommal megrendezendő fúvószenekari és mazsorett fesztivál Kisvárdán.

A Fesztivál állami és szakmai díszvendégei. Buhajla József ungvári magyar főkonzul, Gupaló Arkady Ukrajna nyíregyházi főkonzulja, Viktória Frolova Kárpátalja Megyei Közigazgatási Hivatal kulturális osztályvezetője, Barta József Kárpátaljai Megyei Tanács első alelnöke, Mackó István Ungvári Járási Tanács alelnöke, Imre Matsko Manager ARD „Transcarpathia” Ungvár. De ide várják még a Szlovák és a Lengyel konzulokat is.

Szakmai díszvendégek: Dohos László ezredes, a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmestere, Liszt díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zenei Konzervatóriumának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség (MAFUMASZ) tiszteletbeli elnöke. Bekker Gyula Köztársasági érdemérem ezüst keresztjével kitüntetett karnagy, a MAFUMASZ elnökségi tagja, Észak–Kelet Magyarország Fúvószenekari referense. Vollay Enikő nyolcszoros nívódíjas balettmester, aerobic Mesteredző, a „Sporttáncosok Mestere” kitüntetés birtokosa, a Debreceni Attitude Táncegyüttes alapítója.

Kisvárda – A programok helyszíne a Városháza előtt és a Sétáló utcában lesz. A fúvószenekarokat a Rzeszow (Lengyelország) Leány Fúvószenekar, Ungvár (Ukrajna) Csajkovszkíj Művészeti Iskola „Tanulói Fúvószenekara”, az Ungvár (Ukrajna) Kárpátaljai Megyei Filharmónia Fúvószenekara, a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar, CSORVÁS Város Fúvószenekara, Balmazújváros „Bekton Ifjúsági Fúvószenekar”.

Mazsorett csoportokat, Királyhelmec (Szlovákia) „Helmeci Boszorkányok” Mazsorett Csoport, Sátoraljaújhely „Holdfény” „Napsugár” Mazsorett csoportok, Vaja „ Crystal” „Csillagszem” Mazsorett Csoportok, Csorvás Város Mazsorett Csoportja, Balmazújváros Bekton Mazsorett Csoportja, valamint a vendéglátó Kisvárda „NYÍRZEM” Mazsorett Csoport.

Az első napon, pénteken 19 órától 2016. július 1. Térzene és műsor a Városháza előtt, a Rzeszówi Fúvószenekar és a NYÍRZEM Mazsorett Csoport közreműködésével.

A második napon, szombaton a 10 órakor kezdődő hivatalos megnyitót követően, várhatóan fél tíztől kezdődik a Zenekarok és Mazsorett Csoportok fesztiválprogramjának bemutatója. Várhatóan 13.30–kor a Kisvárdán megpihenő Mária Maraton csoport fogadása. A nap programjának további folytatása.

14–15:30 Zenekarok és Mazsorett Csoportok fesztiválprogramjának folytatása

15:30–16:45 Mazsorettek Improvizációs Versenye

17:00 Zenekarok, mazsorettek felvonulása

18:00 Mazsorettek, zenekarok show műsora

20:00 Elvonulás a Várfürdőbe

21:00 Éjszakai fürdőzés”

23:00 „Hab parti”

24:00 Zárás

Július 3–án vasárnap délután két órától lesz Csorvás Város Fúvószenekarának és Mazsorett Csoportjának show műsora a Várfürdőben

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában