Helyi közélet

2016.06.07. 18:58

Megújítják a Mária iránti hűségüket, tiszteletüket

Nyírkércs - Tizennyolc évvel ezelőtt a lelkes hívek, a szorgos kezek a kis falu népének teljes összefogásával Nyírkércsen templomot építettek, amelyet május királynője tiszteletére szenteltek fel.

Nyírkércs - Tizennyolc évvel ezelőtt a lelkes hívek, a szorgos kezek a kis falu népének teljes összefogásával Nyírkércsen templomot építettek, amelyet május királynője tiszteletére szenteltek fel. Minden év májusának utolsó vasárnapján templombúcsúval ünneplik meg a szép eseményt és újítják meg Mária iránti hűségüket, tiszteletüket a hívek.

Hasulyó János római katolikus plébános, kanonok ünnepi prédikációjában meghatóan szólt a mennyei patrónáról, Máriáról.

A templombúcsút az ünnepi körmenet és a himnuszok eléneklése tette még meghittebbé. A lélek töltekezése után a helybeliek szeretetvendégséggel kedveskedtek a jelenlévőknek, a fíliákból érkező testvéreknek, s volt lehetőség kötetlen baráti beszélgetésre is. Az ünnepi alkalmat megtisztelte jelenlétével Miló Miklós görög katolikus parochus, esperes, Csonka Tibor református tiszteletes, Csoma Tiborné polgármester, valamint több önkormányzati képviselő is.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában