Helyi közélet

2016.07.13. 15:04

A világot jelentő deszkák

Nyírbátor - Immár a tizedik alkalommal szervezik meg az országos színjátszó tábort Nyírbátorban.

Nyírbátor - Immár a tizedik alkalommal szervezik meg az országos színjátszó tábort Nyírbátorban.

– A hétfőn kezdődött egyhetes kurzus nagyon sok segítséget ad azoknak a növendékeknek, akik a színházmesterséggel komolyabban akarnak foglalkozni vagy csak ismerkednének a színészettel és a színpadi mozgással – tudtuk meg Vona Évától.

Komolyan veszik

A Nyírbátori Kulturális Központ művészeti vezetője hozzátette: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a fiatalok, akik jelentkeznek az egyhetes táborra, komolyan veszik a feladatot és annyira megszeretik, hogy évről évre visszatérnek.

– Az egyhetes intenzív kurzuson kemény munka folyik. Az egész napos foglalkozások és oktatás mellett a program része egy színházi próba is, ahol a diákok a hét elején kiválasztott darabot kezdik el gyakorolni, ugyanis a hét végére a közönség előtt kell a gyerekeknek bemutatniuk – tájékoztatta lapunkat Vona Éva.

A délelőtt tanultakat az esti próbákon már alkalmazzák is, hiszen a tábor végére a szülőknek, ismerősöknek, barátaiknak mutathatják meg a tanultakat a világot jelentő deszkákon.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában