Helyi közélet

2016.07.01. 10:29

Bicskával szúrta mellbe a fémtolvaj a telephely dolgozóját Nyírbátornál

Nyírbátor, Nyírbogát - Egy Nyírbátor és Nyírbogát közötti telephelyen balhézott össze egy fémtolvaj és a telephely dolgozója, akit először vasfűrésszel ütött meg a tolvaj, később pedig mellkason szúrt egy bicskával.

Nyírbátor, Nyírbogát - Egy Nyírbátor és Nyírbogát közötti telephelyen balhézott össze egy fémtolvaj és a telephely dolgozója, akit először vasfűrésszel ütött meg a tolvaj, később pedig mellkason szúrt egy bicskával.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója jogerős határozatával emberölés bűntettének kísérlete miatti ügyben elrendelte az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2016. július 30. napjáig.

A nyomozás adatai szerint 2016. június 27-én 17 óra körüli időben Nyírbátor és Nyírbogát között található ún. TIG telephelyen a lopási szándékkal összekészített különböző vasakat, színesfémeket, azonban a telephelyen dolgozó sértett ezt észlelte, ezért felszólította a gyanúsítottat, hogy maradjon a helyszínen, mert a rendőrséget értesítette.

A gyanúsított nem akart a helyszínen maradni, ezért a telephelyről elindult. Őt a sértett követte, és közölte a gyanúsítottal, hogy nem érdemes elmenni, mert tudja, hogy kicsoda, ismeri. A gyanúsított ekkor visszafordult és a kezében lévő vasfűrésszel a sértett irányába csapott. A csapás a sértett védekezésre felemelt bal alkarját érte. A csapást követően a gyanúsított elindult a telephelyről kifelé, a sértett pedig követte, majd mintegy 500 méter megtételét követően a gyanúsított szó nélkül visszafordult és egy bicskával mellkason szúrta a sértettet. A sértett mellkas sérülése életveszélyes állapotot idézett elő.

A gyanúsított cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa. A cselekmény tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére, arra, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, más ügyben elrendelt lakhelyelhagyási tilalom és büntetőeljárás hatálya alatt követte el megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, ezért a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását a Be. 129.§ (2) bekezdés b) és d) pontjaiban írt okból elrendelte.

- Dr. Toma Attila sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában