Helyi közélet

2016.07.26. 09:42

Ramocsaháza az önfenntartásra törekszik

Ramocsaháza - Ramocsaháza újonnan megválasztott polgármestere fontosnak tartja az önkormányzati gazdálkodást.

Ramocsaháza - Ramocsaháza újonnan megválasztott polgármestere fontosnak tartja az önkormányzati gazdálkodást.

Időközi választáson vasárnap úgy döntött Ramocsaháza lakossága, hogy a ciklus végéig Ragányi Róbert töltse be a községben a polgármesteri tisztséget. A szavazók önkormányzati képviselőkre is szavaztak, a legtöbb voksot Málik Pál, Ragányi Mihály, Cseh László, dr. Lóránt Béla, Tóth István és Vári Zoltán kapta.

Egyre szűkebb lehetőségek

Ragányi Róbert számára nem ismeretlen az önkormányzati munka, hiszen képviselőként dolgozott már a településért 2006 és 2010 között, valamint 2014-től is az önkormányzat tagja volt a képviselő-testület idei feloszlatásáig.

– Egyre szűkebb lehetőségek mellett működnek az önkormányzatok. Hogy mi lesz 2020 után, azt még nemigen tudni, éppen ezért kell kihasználni a még előttünk lévő három-négy évet. Meg kell teremteni annak az önfenntartó gazdálkodásnak az alapját, amelyet a környékünkön több település már megvalósított – válaszolta Ragányi Róbert arra a kérdésre, hogy miért döntött úgy, hogy elindul a polgármesteri tisztségért.

Minél kevesebb kiadás

– Várhatóan csökkenni fog az önkormányzatok szerepe is. Ramocsaháza több településsel kapcsolatban áll, több közös fenntartású intézménynél gesztorok vagyunk, célom, hogy Ramocsaháza benne maradjon ebben a körforgásban, a mikroegység szerves része legyen.

– Tisztában vagyok a községünkben megoldásra váró feladatok sokaságával. Rendelkezünk földterülettel, telepítettünk gyümölcsöst is. Fontos elindítani egy hatékony gazdálkodást, hogy hússal, zöldséggel, gyümölccsel tudjuk segíteni az önkormányzati konyhát. A községnek érdeke, hogy minél kevesebb kiadásunk legyen – folytatta a település új vezetője. – Igaz, van saját erőnk, az iparűzési adóból van az önkormányzatnak bevétele, de ezzel nem szabad megelégednünk.

A település érdekében

– Kíváncsiak voltunk arra is, vajon a vasárnap megválasztott önkormányzatra mennyire támaszkodhat az új polgármester.

– Úgy gondolom, mindenkivel együtt tudok majd dolgozni. Egységes a képviselő-testület, jó szándékú emberek kapták meg a lakosság bizalmát, nem lesz ellentét közöttük. Valamennyien azért indultak a választáson, hogy a falu érdekét képviseljék, a falu lakosságáért dolgozzanak. Az elkövetkező napok feladata lesz az átadás-átvétel, aztán igyekszünk majd minél hamarabb megtartani az alakuló ülést.

KM-MML


Energetikai korszerűsítés

– Ramocsaházán erős volt eddig is a kulturális élet, szeretnék erre továbbra is alapozni. Fontos feladat egy összetartó közösség építése. Sok az idős a településen, gondolnunk kell rájuk is.

– Természetesen fejlesztésekben is gondolkodom, azonban egyelőre behatároltak a lehetőségek, mert csak energetikai korszerűsítésekre lehet pályázni, amit szeretnénk is kihasználni. A választók bizalmából kapott polgármesteri tisztséget hivatásként szeretném megélni, olyan települést szeretnék építeni, amely élhető otthon minden ramocsaházi ember számára – tette hozzá Ragányi Róbert.


Ramocsaháza – A független Ragányi Róbert nyerte meg a vasárnap tartott időközi polgármester-választást Ramocsaházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője az MTI-vel. A településen a polgármester személye mellett az önkormányzati testület összetételéről is döntöttek a választók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában